Заплатите в Пирогов не намаляват, а се повишават. Това заявиха

...
Заплатите в Пирогов не намаляват, а се повишават. Това заявиха
Коментари Харесай

Ръководството на „Пирогов” проговори за протеста: Заплатите не намаляват, а се увеличават, в болницата има преструктуриране

Заплатите в „ Пирогов ” не понижават, а се покачват. Това обявиха пред Нова телевизия от управлението на болница. Според тях парите за миналия месец са били по-малко поради предпочитано разплащане с снабдители. Оттам бяха безапелационни, че лекарите от болничното заведение няма да останат ощетени.
„ Всеки месец болничното заведение генерира 200-300 хиляди лв. дълг. Фирмите-снабдители завеждат каузи за блокиране на сметките на „ Пирогов”. Поради тази причина проф. Балтов от 3-4 месеца апелираше към ръководителите на клиниките и отделенията да не се дадат ДМС през октомври, а идващия месец. За да може с тях да се разплатим с компаниите, с цел да не се блокират сметките на „ Пирогов”. За Коледа ще получат ДМС за 2 месеца”, съобщи в предаването „ Здравей, България” зам.-директорът доцент Олег Чолаков.

От управлението отхвърлиха и изказванията за жестока спестовност на консумативите, което да заплашва болните.

„ Нормално е да има надзор. Отказ от лекуване никой не е получил”, съобщи доцент Мая Аргирова от управлението.

Позицията им идва часове преди следващия ден на митинги пред незабавната болница. Въпреки уверенията, и през днешния ден недоволните лекари, сестри и санитари ще упорстват за оставката на шефа - професор Асен Балтов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР