Заплатите ще догонват тези в ЕСПрез следващите 10 години в

...
Заплатите ще догонват тези в ЕСПрез следващите 10 години в
Коментари Харесай

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти

Заплатите ще догонват тези в Европейски Съюз


През идващите 10 години в България се чака удвояване и утрояване на цените на туристическите пакети, сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов. Той изясни, че увеличението на цените на туристическите услуги поради въвеждането на еврото ще бъде с 2–3%, а повишаването в резултат на догонване на равнищата на заплащането на труда ще бъде към два пъти. Тази година цените на туристическите пакети в България се чака да набъбнат с 11%.

Основна причина е изоставането в цените заради неналичието на умения за договаряния още от края на 90-те години, когато собствеността в туризма мина в нововъзникнали предприятия, без опит и самочувствие да водят договаряния с задгранични сътрудници, счита специалистът. В този интервал в страната навлизат доста фирми-посредници – представители на задгранични компании, и битката се е водила за ниска цена, посочи Драганов.

Около 220 хиляди българи възнамеряват туристическо пътешестване за 3 март. Много от тях ще изберат патриотичния туризъм под формата на походи по местата, свързани с Освобождението на България, сподели Драганов. Около 280 хиляди се чака да пътуват за Великден при родственици и другари, както и за СПА и ски ваканции. Около 40 хиляди българи ще предпочетат за Великден да бъдат в Гърция, Македония, Сърбия и Румъния.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР