Заплатите на служителите в Регионалните здравни инспекции няма да бъдат

...
Заплатите на служителите в Регионалните здравни инспекции няма да бъдат
Коментари Харесай

Без увеличение на заплатите на служителите в РЗИ до края на годината

Заплатите на чиновниците в Регионалните здравни инспекции няма да бъдат увеличени до края на годината . Това стана ясно след среща на министър на опазването на здравето Асен Меджидиев с протестиращи представители на здравните инспекции в страната, които са в протестна подготвеност, съобщи .

След серия от митинги и признанието на здравния министър, че те са основателни, работещите в Регионалните здравни инспекции получиха еднократно нарастване като в допълнение материално стимулиране, чиито междинен размер беше 650 лв.. На процедура обаче сумите са били сред 200 и 1000 лв., настояват синдикалисти.

Трима представители на протестиращите са били през днешния ден на среща със здравния министър, с цел да потвърдят настояването за нарастване на заплатите най-малко с %, еднакъв на инфлацията, съобщи Валентина Георгиева, синдикален водач в РЗИ - Благоевград:

" До края на годината няма метод по какъв начин да стане нарастване на заплатите. Евентуално нарастване от 1 януари , само че в случай че се гласоподава това, което служебният министър внесе с проектобюджет - с 30%. "
Асен Меджидиев: В Бюджет 2023 заложихме над 55 млн. лева за нарастване на заплатите в Спешна помощ и РЗИ

Резултатът от срещата не удовлетворява работещите в здравните инспекции, които си резервират правото да възобновят митингите : " Оставаме в безспорна подготвеност за митинги ", добави Георгиева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР