Заплатата никога не е достатъчна , но когато се бориш

...
Заплатата никога не е достатъчна , но когато се бориш
Коментари Харесай

Лекари срещу лекари! Защо д-р Десислава Кателиева се обяви срещу протеста на медиците от спешната помощ

" Заплатата в никакъв случай не е задоволителна, само че когато се бориш за по- положително възнаграждение би трябвало да има настояща изъплнителна и законодателна власт, каквато сега няма ". Това споделя в собствен пост във Facebook на доктор Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ. Повод за думите й е митинга на медиците от незабавната помощ. Лекари, медицински сестри и водачи на линейки  недоволстват от признатите за спомагателни хонорари, които ще се дават по време на оповестеното изключително състояние.

Ето какво написа доктор Кателиева: 
 Спешните медици излизат на митинг - поради ковид Спешните медици излизат на митинг - поради ковид
78 обслужени за денонощие незабавни сигнали, 5 от които тежки случаи на COVID-19, както и още 13 през светлата част на деня. Имаше германц...

Защо през днешния ден не стачкувам? Защото не е момента!

Заплатата в никакъв случай не е задоволителна, само че когато се бориш за по- положително възнаграждение би трябвало да има настояща изъплнителна и законодателна власт, каквато сега няма. Служебното държавно управление е на път до дни да бъде заменено с дуго, депутатите имат по- значими задания от това да гласоподават нов бюджет на страната.

Защото мястото ми не е там!

ние сме на война с нечовечен и непредвидим зложелател!Вчера всеки трети от пациентите ми се оказваше с позитивен тест за КОВИД 19.От осем инфектирани пациенти един имаше запушена артерия на крайници, трима бяха с пневмонии,, а останалите бяха при започване на инфекцията. Моето място е там при пациентите ми, а не на митинга!
 Здравното министерство посочи при какви условия медиците ще получават спомагателните 1000 лева Здравното министерство посочи при какви условия медиците ще получават спомагателните 1000 лева
Министерство на здравеопазването с разяснения за установяване на размера на сумите за спомагателни хонорари за реализирани резултати...

Защото си научих урока!



Синдикатите са организации основани да пишат и издигат лозунги на политиците, които ги обичат.Синдикатите в никакъв случай нищо не реализират за дребния човек, тъй като той в никакъв случай не е значим за тях. Личен опит- когато един ратодател ме уволни в прорез с кодекса на труда, КНСБ не ме отбрани, оставиме сама да повеждам 2 години правосъдна борба. Спечелих я и на двете инстанции,но сама с юриста си. Друг един популярен синдикалист,организатор на митинга, написа на страницата на незнайния си профсъюз неизвестен памфлет против мен и прикани членовете на сииндиката да го разспространяват.Как да имам вяра на хора, които съм виждала да пазят най- разнообразни партии през годините, само че в никакъв случай дребните хора!

Днес аз ще бъда на едно от двете си работни места, тъй като заплатата на никого не стига в България!Ще пожертвам личната си сигурност без да чакам заветните 1000лв. Те не са значими,те са рушвет от политиците, а не същинската цена на моя труд.Истинската цена на моя труд се мери във всеки избавен от екипа ми живот и тази цена не се мери в цветя, ръкопляскания или банкноти! Измерва се с чувството,че си върнал живота на един индивида и всички хора, които го обичат!

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР