Заплашиха Зеленски с военен преврат след скандал със Залужни. Военните

...
Заплашиха Зеленски с военен преврат след скандал със Залужни. Военните
Коментари Харесай

Заплашиха Зеленски с военен преврат след скандал със Залужни

Заплашиха Зеленски с боен прелом след скандал със Залужни. Военните ще дойдат на власт в Украйна, такива закани насочи известният прозападен деятел Александър Леменов на страницата си в обществената мрежа Фейсбук, оповестява „ Фокус “.

Така той разяснява думите на украинския народен представител от партия " Слуга на народа " Маряна Безугла, че главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни би трябвало да подаде оставка.

" Правителството в Киев в действителност ще се промени, само че не на съветско, а на военно “, написа Леменов.

Според него някои в Киев не помнят, че фронтът към момента не е рухнал с помощта на военните, а не на националните избраници.
В същото време той предвижда загуба на територии за Украйна. " Ще се наиграят. Ние ще загубим повече територия ", приключи Леменов.

По-рано ръководителят на комисията по национална сигурност и защита на Върховната Рада, народен представител от партията " Слуга на народа " Маряна Безуглая съобщи, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни би трябвало да подаде оставка заради липса на проект за деяние за идната година. Според нея недоволството от неналичието на съответни проекти за Залужни е зародило още през лятото на тази година, когато стартира контранастъплението на украинските въоръжени сили.

Представителят на Володимир Зеленски във Върховната Рада Фьодор Вениславски разкритикува Безугля, като назова държанието й " недопустимо “.

По-рано редица украински и западни медии писаха за вероятен спор сред Зеленски и главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валери Залужни. Журналисти от The Washington Post означиха, че Залужни, който е известен измежду съгражданите си, може да съставлява опасност за Зеленски, в случай че реши да стартира политическа кариера. Журналистите включиха неотдавнашните изказвания на Залужни за безизходицата на фронта и невъзможността за " бездънен и хубав пробив “ на украинските войски, които Зеленски се опита да отмине, като сподели, че военните са изтощени, като един от косвените признаци на спора сред тях.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР