Заплахите за националната сигурност на България в контекста на конфликта

...
Заплахите за националната сигурност на България в контекста на конфликта
Коментари Харесай

Властта се събира при президента заради заплахите за сигурността ни

Заплахите за националната сигурност на България в подтекста на спора сред Съединени американски щати и Русия за Украйна ще разиска Консултативният съвет по национална сигурност при президента. Заседанието на КСНС стартира в този час на " Дондуков " 2. На него ще бъде разисквано и положението на въоръжените ни сили.

Премиерът Кирил Петков измина пешо дистанцията сред постройките на Министерския съвет и на президентството. На " Дондуков " 2 преди него влязоха шефовете на служби, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, министрите на външните работи, на защитата и на вътрешните работи Теодора Генчовска, Стефан Янев и Бойко Рашков, парламентарният началник Никола Минчев,  шефът на комисията по защита Атанас Зафиров, ръководителите на групите на ГЕРБ Десислава Атанасова, на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, на Демократична България Христо Иванов, на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Най-голямата опасност за националната сигурност е неглижирането на проблемите на въоръжените сили, съобщи президентът Румен Радев ден преди съвещанието на КСНС. Той открои неналичието на задоволително запаси, остарялата техника и дефицитът на фрагменти.

Трябва да скъсаме с това отношение един път вечно - да се сещаме за проблемите на армията от рецесия до рецесия и от злополука до злополука, разяснява президентът. Затова на съвещанието на КСНС той ще упорства за ясни гаранции за модернизацията на въоръжените сили.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР