Заплахи за разправа с цели семейства, ако не се плати

...
Заплахи за разправа с цели семейства, ако не се плати
Коментари Харесай

Мрежата на Мартин Божанов - Нотариуса: Как е осъществяван натиск над определени хора?

Заплахи за кавга с цели фамилии, в случай че не се заплати - с такива похвати си служили хората на Мартин Божанов. Това описа в предаването Йоаким Каламарис, който е измежду гръцките предприемачи, унизени от кръга към Нотариуса. По негови думи след отвод да се заплати, следвали инспекции от институции и правосъдни каузи.

Развиваш печеливш бизнес и искаш да инвестираш още. В един миг твой терен се оказва вкусен и за други хора, които желаят да сложат ръка върху бизнеса. Следват закани и рекет. Така съгласно опарени и осведомени работила схемата на Нотариуса.

" Имаше закани за нас, за нашите фамилии, че в случай че ние не се поддадем, те би трябвало да ни оправят. Това е изнудване. Идват на масата, споделят да дадете тази сума, можем да ви оправим, вие сте в доста неприятно положение, може да станете още по-зле. Тези хора са доста мощни ", сподели Йоаким Каламарис - предприемач.

Когато предприемачите не се пречупват и отхвърлят да заплащат, тогава се минава към План Б. В него са въвлечени чиновници от институции, настояват бизнесмените.

" Имахме позвъняване от чиновници на ДАНС, които се представяха за такива, имахме от Национална агенция за приходите пъклен доста напън и инспекции, имали се от КПКОНПИ, само че отново споделям ние не се притеснявахме, тъй като първо сме чисти ", сподели още Йоаким Каламарис - предприемач.

Следват и над 10 правосъдни каузи, в това число и за машинация. Бизнесмените настояват, че са алармирали редица институции за напън против тях и досега без резултат. След техните разкрития и разкази за обязаност сред юриста на Нотариуса Велимир Атанасов и административният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, тя подаде оставка. След това съобщи, че поддържали другарски връзки с юриста, само че в никакъв случай не са коментирали досъдебни производства.

" Виждаме, че има предпочитание за почистване на къщичката и че господин Сарафов ще има много работа в тази тенденция, в случай че тези данни, които се изнасят в последните дни и часове са правилни. Това е уродливо и много рисково събитие, в случай че приказваме фактически за сходен синхрон сред въпросния Мартин Нотариуса и гравитиращите към него хора. Ако фактически тази група е имала и сходни контакти в границите на правосъдната система, това към този момент е доста съществено ", сподели пред Българска национална телевизия Николай Кокинов - някогашен градски прокурор на София.

Какъв тъкмо е мащабът на схемата и кой е бил на върха - Нотариуса или към момента добре затулен човек - отговорът е предстоящ от всички.

По тематиката работиха: Йоана Миланова, Алекс Донев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР