Заплахата на британския премиер Борис Джонсън да се откаже от

...
Заплахата на британския премиер Борис Джонсън да се откаже от
Коментари Харесай

Британската преса: Опасността от Брекзит без споразумение е реална

Заплахата на английския министър председател Борис Джонсън да се откаже от договарянията, в случай че до идната седмица не се очертае съглашение, провокира безпорядък в Брюксел, написа английският в. " Експрес ", съгласно който страните от Европейски Съюз се приготвят за Брекзит без съглашение, който ще докара до безпорядък.

Страните проучваха разнообразни тактики, на фона на опасения, че и двете страни няма да правят отстъпка от позициите си и да реализират съглашение преди приключването на крайния период. Високопоставен дипломатически източник от авторитетна страна член съобщи, че възможен Брекзит без съглашение ще бъде мъчителен, само че ще помогне и на двете страни да се концентрират върху казуса.

Дори при липса на съглашение, в бъдеще може да се водят договаряния за нова договорка, добави този източник. Според различен европейски посланик обаче, Лондон ще бъде заставен да подписва обособени покупко-продажби с другите европейски страни.

Лидерите на Европейски Съюз ще изискат строги правила за използване на всяко вероятно комерсиално съглашение с Англия, като предизвестиха, че решението на премиера Борис Джонсън да пренебрегне договорката за Брекзит е посочило, че не може да се има вяра на думата на Англия, предизвестява обаче английският в. " Файненшъл таймс ".

Според европейски дипломати, на срещата на високо ниво, която ще стартира в четвъртък, водачите ще изискат от основния договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние гаранции за обективна конкуренция сред европейските предприятия и английски компании. Споразумението би трябвало да дава на Брюксел право да предприеме бързи ответни ограничения, в случай че Лондон наруши поетите задължения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР