Запитвали ли сте се кои са най-лошите европейски градове за

...
Запитвали ли сте се кои са най-лошите европейски градове за
Коментари Харесай

6-те най-лоши града за живеене в Европа, когато си емигрант

Запитвали ли сте се кои са най-лошите европейски градове за живеене и по-точно най-лошите за чужденци? Със сигурност има доста такива, само че някои от тях се оказват изключително неподходящи за емигрантите. Ако към този момент сте решили да емигрирате в някои от тях, надали идната ранглиста ще ви спре. Вие вероятно сте сигурни, че това са доста положителни градове. И те в доста връзки в действителност са. За жал обаче, в не по-малко се оказват и неприятни, излиза наяве от изследването на InterNations, представено от Business Insider.

Вследствие на анкета, извършена измежду 12 000 емигранти от целия свят и от друг пол, етнос и обществен статус, живеещи в 181 страни по света и оценени по качество на живот, елементарно определяне, професионално развиване и персонални финанси, се оказва, че шест доста известни европейски града не са доста приветливи за чужденци. Ето кои са те:

Най-лошите градове за живеене на емигранти в Европа

Франкфурт

Франкфурт - главният финансов център в Германия, не е по никакъв начин прелестен за живот на емигранти. Около 70% от интервюираните чужденци тук показват, че скъпите жилища и високите разноски за живот са някои от факторите, които вършат живота във Франкфурт " много неприятен избор ".
 7 града, които ти заплащат, с цел да живееш там
7 града, които ти заплащат, с цел да живееш там

И става дума за много развити страни, тъй че можете умерено да си стегнете багажа

Според изследването градът е и най-лошият, когато става въпрос за наличен публичен превоз, като е на последно място измежду цели 50 дестинации. Билет за публичен превоз, който е годен за един месец, коства 97,10 евро, съгласно RMV - немската транспортна асоциация.

Хамбург

Това е вторият немски град, попадащ в листата с най-лоши оценки. Това може би се дължи на обстоятелството, че емигрантите в действителност мъчно се вписват в този град. Около 81% от интервюираните показват, че е съвсем невероятно да си намерят другари тук. Изключение ненапълно вършат американците, които по принцип се вписват съвсем на всички места.

Париж

По-голямата част от интервюираните емигранти показват, че в този другояче страховит в доста връзки град просто е прекомерно скъпо да се живее. Около 62% споделят, че разноските за живот са безумно високи, а 58 на 100 са недоволни, от това, че французите мъчно одобряват чужденци близо до себе си. Около 23% се усещат несигурни във френската столица.

От друга страна, множеството емигранти считат, че Париж е страховит град за просвета и нощен живот.

" Животът в Париж е сантиментален и трогателен, само че е и доста безценен ", написа InterNations в своя градски указател. и добавя, че " ежедневните улеснения и жилищата имат в действителност висока цена в най-населения град на Франция. "

Истанбул

Истанбул, столицата на Турция, също е оценен неприятно от емигрантите. Според изследването на InterNations към 57% от интервюираните са показали, че възприемат турската стопанска система отрицателно, а единствено 45 на 100 считат, че получават обективни заплати. Намирането на работа тук е все по-трудно, а изискванията са неприятни, както и заплащането.
 Колко са съветските емигранти по света и в кои страни живеят?
Колко са съветските емигранти по света и в кои страни живеят?

Повечето не желаят да се връщат, а доста от тях към този момент не считат Русия за собствен дом

Рим

Столицата на Италия е един от двата италиански града, които влизат в най-лошия лист на InterNations. Според изследването, 73% от респондентите споделят, че работата с локалните управляващи е сложна, а 50 на 100 възприемат онлайн административните и държавни услуги отрицателно. Над 30% декларират, че са загрижени за италианската стопанска система.

" Докато бюрокрацията в Италия може да бъде утежняваща, държавната обществена политика има своите преимущества ", написа InterNations в своя градски указател.

" Повечето емигранти, живеещи в Рим с годна виза, позволение за престояване и/или уверение за престояване, имат право на същото публично опазване на здравето като италианските жители ".

Милано

Милано е вторият италиански град в листата с най-лоши оценки. Според изследването на InterNations над 50% от интервюираните хора споделят, че са недоволни от качеството на въздуха в града, а 66 на 100 настояват, че им е мъчно да се оправят с локалната администрация. Около 30% считат, че са ниско платени за работата си. Според уеб страницата за данни Salary Expert междинната годишна заплата в Милано е 41 593 евро.

А кой е най-хубавият европейски град за живеене в случай че си бежанец?

Това е Валенсия - красивият пристанищен град в Испания е определен за най-хубавия град за живеене на емигрантите. InterNations оповестява, че това, което е направило най-силно усещане на интервюираните тук е достъпността на публичния превоз и това какъв брой сигурни се усещат в града. Не е за подценяване и фактът, че огромна част от чужденците елементарно си намират другари и имат добър стандарт на живот. И не на последно място - времето през по-голямата част от годината също е много положително.
 България е на челно място по досегаемост на жилища в огромните градове в Европейски Съюз, само че това се трансформира
България е на челно място по досегаемост на жилища в огромните градове в Европейски Съюз, само че това се трансформира

За последните 20 години цената на жилищата приблизително е скачала с по 12% на година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР