Записването на работна среща без знанието на участниците в нея

...
Записването на работна среща без знанието на участниците в нея
Коментари Харесай

Изтече запис с Кирил Петков и превозвачите как им посочва вратата. Той: Щом са записвали тайно, значи са търсили конфликт

„ Записването на работна среща без знанието на участниците в нея наподобява на търсене на спор “. Така разясниха от Министерския съвет записите от прекратената среща с превозвачите, публикувани от самите превозвачи, съобщи Флаш нюз.

„ Министерският съвет с присъединяване на министъра на превоза и съобщенията Николай Събев и министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов предложения на среща представители на превозвачите, с цел да им показа идни ограничения на държавното управление и да бъдат чути техните оферти. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея “, се споделя в мнение от държавната работа.

Исканията на транспортния отрасъл към държавното управление обаче не могат да бъдат изпълнени, а политическият детайл в тях ще докара до нова рецесия в управлението на страната. Това излиза наяве от запис, с който Би Ти Ви разполага, и за който се твърди, че е от провалилата се среща на протестиращите браншовици с властта през вчерашния ден в Министерския съвет. Тогава превозвачите си  потеглиха възмутени от държанието на премиера Кирил Петков.

В записа глас, наподобяващ на този на министър-председателя,  в детайли изяснява обстановката, в която е страната. Директно е адресирано едно от главните претенции – рухване на акциза на горивата.

От министерството отвърнаха, че „ съществуването на запис навежда на мисълта, че е издирван спор.

„ Кабинетът изрично не търси спор. Доказателството е точно инициирането на поредици от диалози с сектора. За съжаление на срещата разговор не беше открит с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха подготвеност да дискутират по какъв начин най-добре да бъдат подкрепени “.

Една от ограниченията, които кабинетът ще задейства през идната седмица, е да изиска дерогация от Европейски Съюз за освобождаване от данък на електрическата енергия и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на Европейски Съюз от 27 октомври 2003 година относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните артикули и електрическата енергия, държавите-членки могат да прилагат пълно или отчасти освобождение от налози или понижени ставки на данъчно облагане във връзка с електрическата енергия от възобновими енергийни източници; енергийните артикули и електрическата енергия, употребявани за превозването на артикули и пасажери посредством железопътен превоз, метро, трамваи и тролейбуси, както и електрическата енергия, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита.

Също по този начин е възможно освобождение от акцизи на природния газ за държавите- членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно ползване е под 15% “, обявиха от Министерския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР