Запечен боб с ребра: Любимо ястие на моето семейство Запечен

...
Запечен боб с ребра: Любимо ястие на моето семейство Запечен
Коментари Харесай

Запечен боб с ребра: Любимо ястие на моето семейство

Запечен фасул с ребра: Любимо ядене на моето семейство

Запечен фасул с ребра е едно от обичаните ястия на моето семейство през всеки сезон. Приготвям го и през лятото и всякога го изяждаме с огромна приятност.

Необходими съставки:
600 гр. фасул
3 глави лук
600 гр. пушени ребра
1 супена лъжица вегета
100 мл. олио
2 супени лъжици червен пипер
1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:
Накиснете боба в студена вода и го оставете за една нощ. Сменете водата на идващия ден и го сложете да се вари. Оставете да ври за 5 минути и още веднъж сменете водата. Варете, до момента в който омекне и от време на време добавяйте по малко вряла вода, в случай че е належащо. Преди края на варенето, подправете боба.

Отстранете го от котлона. В различен съд нарежете лука, прибавете сол, олио и малко вода (половин чаша) и задушете. Намалете котлона, когато водата се изпари, прибавете червен пипер и пържете за още малко време.

Включете фурната да загрява на 200 градуса. Отцедете боба, само че запазете водата, в която сте го варили. Добавете лука към боба и една чаша от водата, в която се е варил, разбъркайте. Ако във боба няма доста вода, тогава не я отцеждайте.

Прехвърлете боба в незапалим съд, само че внимавайте да не го препълните, тъй че бобът постепенно да се готви. Добавете нарязаните ребра и сложете да се пече най-малко за един час. Сервирайте запечения фасул със салата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР