Запазването по-дълго на слънчевия тен от лятото е сред основните

...
Запазването по-дълго на слънчевия тен от лятото е сред основните
Коментари Харесай

Как да запазим шоколадовия си тен по-дълго

Запазването по-дълго на слънчевия загар от лятото е измежду главните „ паники “ на множеството дами, откакто се върнат от почивка. И макар че рано или късно кожата избледнява, има някои трикове, с които можете да запазите слънчевия загар от лятото оптимално дълго време.

Вземайте хладки душове.

Топлата вода по-бързо дехидратира кожата, а това от своя страна форсира излющването на повърхностния епителен пласт, който пигментира от слънцето. За спомагателен резултат използвайте сапун с какао, душ-крем. Превърнете хидратацията на кожата в всекидневен табиет.

Това е изключително значимо предписание освен за поддържане на летния тен, само че и за възобновяване на мекотата и хидробаланса на кожата, вследствие продължителното излагане на слънце. Най-добре е да употребявате интензивно хидратиращ артикул за тяло, с по-плътна формула или обогатена с естествени подхранващи и овлажняващи съставки както бадемово масло, какао, алое вера, кафе, нар.

Старайте се да ексфолирате тялото си на всеки 2 седмици.

Използвайте ексфолиант за тяло. По този метод ще подпомогнете излющването на мъртвия кожен пласт, който се образува от време на време и покрива творби под въздействието на слънцето меланин, а по този метод замаскира и тена. Наблегнете на водата.

През лятото организмът изхвърля доста вода посредством потта и престоя под жарките лъчи. А когато кожата изсъхне в резултат на дехидратация, стартира да се лющи, което доста по-бързо предизвиква изсветляване на тена. Затова пийте най-малко 2 л вода на ден.

Увеличете приема на витамин А.

Той е от значително значение за развиването на кожните кафези и за предпазването им от свободните радикали, подхранвайки здравето и блясъка на кожата в дълбочина. Можете да го конусмирате под формата на добавки, на червенооранжеви плодове и зеленчуци, черен дроб, яйца, мляко, рибено масло, спанак, или просто посредством козметични артикули за лице и тяло, обогатени с витамин А, които да нанасяте след баня и преди лягане. А за какво не и да изпивате по чаша сок от моркови всяка заран?

Направете промени в храненето.

Според кожните лекари и редица изследвания, запазването на тена от лятото може да бъде подкрепено с конусмация на избрани храни. Тъй като меланоцитите се нуждаят най-много от аминокиселината тирозин, с цел да създават меланин, можете да им я осигурите посредством повече банкет на пуешко месо, яйчени белтъци, извара, сьомга, соя, бадеми и авокадо.
Носете бяло!

Стар и изпитан трик, който постоянно прави работа при матова кожа, в тази ситуация почерняла от слънцето, карайки бронзовия тен да изпъква по изключително атрактивен метод, даже когато стартира да изсветлява. Затова, до момента в който към момента времето на открито го разрешава, залагайте на тоалети във допустимо най-светли нюанси - искрящо бяло, нежно розово, прасковено, екрю и т. н. Експериментирайте даже с цвета на косата, с грима, с аксесоарите.

Източник: www.aroma.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР