Запазване на преднината на ГЕРБ пред БСП с над 5

...
Запазване на преднината на ГЕРБ пред БСП с над 5
Коментари Харесай

ГЕРБ запазват преднина от над 5 на сто пред БСП, "Демократична България" влиза в европарламента

Запазване на преднината на ГЕРБ пред Българска социалистическа партия с над 5 на 100, партията на Бойко Борисов печели 30.77% от гласовете, а Българска социалистическа партия - 25.01%. Движение за права и свободи са трети с - 13.73%, а Вътрешна македонска революционна организация получават - 8.06%. Макар да губи част от поддръжката си при по-голям брой обработени протоколи спрямо 05:00 ч. тази заран, " Демократична България " е над бариерата от 5.88 на 100 и печели място в европарламента с поддръжка от 6.90% досега.

Това демонстрират данните към 07:00 ч. на 27 май и при обработени 61.24% протоколи от секционните изборни комисии, се оповестява на уеб страницата на Централната изборна комисия (ЦИК)

Данните демонстрират, че гласоподавателите отвън страната са предпочели " Демократична България ". Обединението събира 28.75 на 100 от гласовете при обработени 99.48% от протоколите. На второ място хората в чужбина са предпочели ГЕРБ, като в секциите отвън страната за партията са дали своят вот 22.16% от хората. Българска социалистическа партия е с 15.42% поддръжка, следвани от Вътрешна македонска революционна организация със 7.06%. Едва на шесто място е Движение за права и свободи с 4.06 на 100 от гласовете в чужбина.

До късно нощес паралелните преброявания на социологическите организации посочваха, че обединяването на " Да България " и ДСБ се движи на ръба на бариерата от 5.88 на 100 и не е несъмнено дали ще вземе мандат. При първите данни " Демократична България " се смяташе, че получава поддръжката на към 6 на 100 от гласоподавателите, при 50 на 100 от преброените паралелни гласове резултатът падна под бариерата, а през нощта още веднъж леко се повиши, само че остана на кантар - съгласно " Алфа рисърч " на групировката не й доближаваше поддръжка в границите на статистическата неточност, а " Галъп интернешънъл " даваха резултати напълно малко над бариерата.

Официалните данни на уеб страницата на ЦИК към този момент сочат, че " Демократична България " прескача бариерата, само че дали този резултат ще падне още веднъж при по-голям % преброени дефинитивно протоколи и гласове остава да се види в идващите часове.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (515)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР