Запазваме оптимизма за развитието на българската икономика. Ръст, който да

...
Запазваме оптимизма за развитието на българската икономика. Ръст, който да
Коментари Харесай

Министър Богданов обяви подробности за разпределянето на парите, получени от Лукойл

Запазваме оптимизма за развиването на българската стопанска система. Ръст, който да надскочи този от 2023 година - 1,8% от Брутният вътрешен продукт. Очакваме растежът да надвиши 2% и да се приближи до 3%. Очакваме позитивен растеж на българската стопанска система и на задграничните вложения. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

„ Някои браншове са по-повлияни от рецесията в Германия. Основно се отразява на по-ниските цени на енергийните запаси. Въпреки, че виждаме стесняване на пазара в Европа, има и позитивни реакции на МВФ. Наблюдава се едно меко приземяване. Очакваме постепенно излизане от рецесията на някои европейски страни ”, изясни той.

„ Датата към която ние сме се прицелили за приемане в еврозоната е януари 2025 година Трябва да се борим с високите инфлационни равнища, виждаме, че тя понижава. В момента сме на равнища под 5%. Това остава единствения аршин, който Б не е изпълнила. Трябва да няма и спомагателни разтърсвания, виждаме какво се случва в света. Когато има една неустойчивост във веригите на доставки, това покачва цените ”, сподели Богданов.

„ Имаме доста ясна формула, с която се дефинират количествата нефт, които получава „ Лукойл ”. Рафинерията дължи 68 млн. лв. на страната, от които те внесоха 45 млн. лв.. Това са вноски за декември, януари и февруари, от март няма да има импорт на съветски нефт. Помощта ще бъде ориентирана към български фамилии в потребност. Няма да би трябвало да подават спомагателни документи, с цел да получат тази помощ ”, сподели още министърът на стопанската система.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР