Да гледате как любим човек бавно изчезва с деменция е

...
Да гледате как любим човек бавно изчезва с деменция е
Коментари Харесай

Запознайте се с британска майка, чието писмо помогна на лекарите да направят невероятен пробив при болестта на Алцхаймер

Да гледате по какъв начин обичан човек постепенно изчезва с деменция е блестящо увещание какво може да следва за доста от нас.

Но опасността е по-близо до дома за Джон Дженингс и сестра му Емили. Преди три десетилетия фамилията им стана първото в света, диагностицирано с наследствена болест на Алцхаймер. Откритието пристигна, откакто майка им Карол убеди лекарите да проверяват, откакто видя, че заболяването унищожава татко й и четирима от неговите братя и сестри.

Сега тя самата е минала от Алцхаймер на 70 и децата й имат 50/50 шансове върви по същия метод. Те са обект на документален филм на BBC Two, който споделя по какъв начин Карол направи световни заглавия, като работи с лекари, с цел да усъвършенства разбирането на заболяването и им даде опция да разработят генетичен тест. Бившият преподавател написа на сър Джон Харди, професор в University College London, убеждавайки го, че заболяването може да има наследствена форма.

Това беше открито през 1990 година след четири години проучвания. Карол е работила, сл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР