Изследване върху консумацията на алкохол сред младите хора по време

...
Изследване върху консумацията на алкохол сред младите хора по време
Коментари Харесай

Изследване: Младите хора намалили употребата на алкохол по време на пандемията и след нея

Изследване върху потреблението на алкохол измежду младежите по време на и след пандемията от новия ковид откри, че използването на алкохол доста е намаляла измежду злоупотребяващите със спиртни питиета младежи, заяви електронното издание " Медикъл Експрес ". Резултатите са оповестени в профилираното издание Nature Mental Health, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пандемията ни даде неповторимата опция да установим по какъв начин широкоразпространените ограничения като обществена отдалеченост и затваряне на питейни заведения и заведения за хранене е повлияла потреблението на алкохол, сподели водещият създател на проучването Кейси Кресуел, учител по логика на психиката в университета " Карнеги Мелън " в Питсбърг, Съединени американски щати.

" Фокусирахме се върху младежите, които са пиели доста преди пандемията и ги проследихме с течение на времето, с цел да забележим дали има свързани с пандемията промени в потреблението на алкохол и проблеми, свързани с нея ", сподели тя.

За разлика от други проучвания на навиците за консумация на алкохол по време на пандемията, проучването се насочва към използването на 234-ма злоупотребяващи с алкохол младежи на възраст от 21 година до 29 година по време на и след края на пандемията. Преди пандемията те са съобщили за препиване със спиртни питиета най-малко четири пъти през миналия месец, което се дефинира като консумация на пет или повече напитки за мъжете и четири или повече напитки за дамите. Събрани са данни за всеки шест месеца в интервала от февруари 2018 година до март 2022 година

Резултатите сочат, че участвалите в проучването доста са понижили количествата и честотата на приложимост на алкохол по време на и след пандемията. Месечният банкет на алкохол е понижен с близо 13 напитки, като участниците оповестяват и доста понижение на проблемите, свързани с алкохола. Тенденцията остава постоянна и две години след началото на пандемията, откри проучването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР