Запасите от нефт и метал на Земята рано или късно

...
Запасите от нефт и метал на Земята рано или късно
Коментари Харесай

Ще произвеждат енергия и от хора

Запасите от петрол и метал на Земята рано или късно ще свършат дефинитивно. На дневен ред ще излязат биологоическите организми, пророкуват учени.

Те са способни да възпроизвеждат себеподобни, значи на процедура са безусловно безсмъртни. В момента се създават куп планове за създаване на различни източници на сила, учредени на биотехнологии.

Оказва се, че сила може да бъде получена от растения, органични боклуци и от живи същества. Специалисти от Американската организация за проучване на селското стопанство употребяват в качеството на гориво фамозните гъби шитаки.

Дървесните гъби шитаки, които порастват в Югоизточна Азия, се продават като огромен кулинарен деликатес. Те имат фермент, който бързо разгражда дървесината и извлича от нея питателните субстанции.

Учените са модифицирали гена, който дава отговор за направата на този специфичен фермент. Той има способността да разгражда освен дървесината, само че и разнообразни биологични боклуци.

 Ще създават сила и от хора

На базата на този фермент може да бъде получен етанол, който да служи като гориво. Изследователи от Държавния университет в Охайо са намерили метод да трансфорат в гориво яйчените черупки.

В основата на яйчените черупки влиза калциевият карбонат, който при нагряване се трансформира в калциев оксид. Той има неповторимата дарба да гълтам въглеродния двуокис.

Немският фермер Кристиан Кох е изобретил уред, в който се поставят биологични боклуци, които включват даже бурените от градината. Съдържанието на варела се нагрява до 300 градуса и сместа стартира да отделя въглеводород.

С помощта на катализатор те се трансформират в дизелово гориво за коли. Неотдавна американска компания създаде способ за приемане на електрическа енергия от дървета.

Ако дървото няма листа, напрежението на електрическия ток даже е по-голямо, в сравнение с в случай че има листа. Зарядът на ток е слаб, само че е задоволителен за зареждане на батерията на мобилен телефон.

Японски учени пък изобретиха устройство, което може да генерира електричество от човешка кръв. За източник служи употребяваната от индивида храна. Мощността на човека-батерия не може да надвиши 100 вата.

С такава сила може да се възпламени електрическа крушка, само че в случай че тя се вгради в живия организъм. Така човекът-лампа би могъл да осветява пътя на тъмни места.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР