Западните страни ще поемат колосални рискове, ако доставят на Украйна

...
Западните страни ще поемат колосални рискове, ако доставят на Украйна
Коментари Харесай

Русия: Западът ще поеме колосални рискове, ако доставят на Украйна F-16

Западните страни ще поемат " колосални опасности ", в случай че доставят на Украйна изтребители F-16, сподели през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, в отговор на въпрос за последствията от даването на изтребителите, които Украйна желае от страните от НАТО, съобщи Ройтерс.

Украйна към момента не е получила уверения за доставка на самолетите, само че президентът на Съединени американски щати пред водачите на страните от групата на Г-7 през вчерашния ден, че Вашингтон поддържа взаимни съюзнически стратегии за образование на украински водачи на F-16, оповестиха високопоставени американски чиновници.

" Виждаме, че западните страни към момента се придържат към сюжета за ескалация. Той е обвързван с колосални опасности за тях самите ", сподели Грушко.

" Във всеки случай това ще бъде взето поради във всички наши проекти и ние разполагаме с всички нужни средства за реализиране на поставените цели ", заключи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.

Предложението на Съединени американски щати беше признато въодушевено от Нидерландия, Белгия и Дания, които означиха, че това подсигурява на Украйна бойния въздушен потенциал, от който има потребност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР