Западните съюзници на Украйна доста плавно приемат решения за даване

...
Западните съюзници на Украйна доста плавно приемат решения за даване
Коментари Харесай

Контраофанзивата на Украйна ще бъде успешна, смята експерт

Западните съдружници на Украйна много гладко одобряват решения за предоставяне на военна помощ към страната, само че първите крачки са към този момент направени. Кога обаче действително ще забележим западни изтребители, притежавани от Украйна, е рано да се каже. В най-оптимистичния вид това ще се случи след към шест месеца.

Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime специалистът по интернационална сигурност Ивайло Иванов. По думите му колкото по-добро въоръжение получи Украйна за готвеното контранастъпление, толкоз по-големи са възможностите да реализира триумф на проекта си – да отвоюва оптимално доста територии от съветска окупация.

Когато приказваме за тази контраатака не трябва да забравяме и различен доста значим фактор за нея – времето. Необходимостта почвата да е задоволително суха, което ще разреши свободното напредване на тежката военна техника, посочи специалистът.
Президентът на Украйна заяви, че страната е съвсем подготвена за контраофанзивата, само че се изчакват още някои спомагателни муниции и техника. Според мен обаче това е част и от една осведомителна интервенция и бих го нарекъл война – колкото повече разнопосочни сигнали се дават, толкоз повече се обърква съветската страна и я държи в напрежение. Когато сте нервни пък има доста по-голям късмет да вземете неверни решения.
Ивайло Иванов, специалист по интернационална сигурност

Това, което можем да кажем сигурно във връзка с контраофанзивата е, че през последните дни Украйна съумя да си върне някои територии на север и на юг от Бахмут, а това докара до насила на Русия да изпрати спомагателни елементи в региона на Бахмут, с цел да укрепи отбранителната линия, изясни още Ивайло Иванов.

 Има доста разновидности за това къде ще стартира контраофанзивата, като Иванов не изключи това да се случи и в региона на Бахмут, където съветските сили хвърлиха много старания. По думите му там Русия е дала голям брой жертви, изгубила е и техника и това е една от вероятните точки.

Украинското нахлуване ще бъде сполучливо – въпросът е дали ще е задоволително сполучливо, с цел да провокира сериозен поврат в този спор и в някакъв смисъл да очертае края ѝ, разяснява още той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР