Западни разузнавателни служби смятат, че частната военна група Вагнер играе

...
Западни разузнавателни служби смятат, че частната военна група Вагнер играе
Коментари Харесай

Западни медии: Вагнер с все по-голяма роля във войната. Превземането на Соледар е несъмнен успех

Западни разследващи служби считат, че частната военна група " Вагнер " играе все по-значителна роля в съветската акция и съгласно чиновник на една от тях, говорещ при изискване за анонимност, " има действителна опция личният състав на " Вагнер " в този момент да съставлява една четвърт или повече от съветските бойци ", заяви в. „ Индипендънт “, представен от Българска телеграфна агенция.

Въпреки това военната им успеваемост в бранша Бахмут - където са съсредоточени силите им - към момента е лимитирана, като същият чиновник разказва темпото на нахлуване като толкоз постепенно, че " от време на време са нужни две седмици, с цел да се превземе една-единствена къща ", показва в. „ Гардиън “.

Междувременно ръководителят на съветската наемническа формация съобщи, че силите му са приключили завладяването на украинския град Соледар, което, в случай че се удостовери, ще означи първия огромен триумф на Москва на бойното поле от предишното лято.

" Подразделенията на " Вагнер " са взели под надзор цялата територия на Соледар ", съобщи Евгений Пригожин в аудиосъобщение, оповестено в канала му в Телеграм късно през вчерашния ден. Пригожин добави, че в центъра на града има обкръжени украински войски и " се водят улични сражения. Броят на взетите пленници ще бъде разгласен на следващия ден ".

Западните медии обръщат внимание на това, че завладяването на Соледар, където се намират големи солни мини, има висока стойност за Русия както в алегоричен, по този начин и във боен и стопански проект. Вестник „ Дейли Телеграф “ показва вероятността тунелите на солните мини, които са с обща дължина към 300 км, да бъдат употребявани от съветските войски за навлизане в тила на украинците. В подземията им може да се укриват огромни войскови подразделения и даже танкове.

Вероятността в действителност да има прогрес на съветските сили може да се допусне и заради обстоятелството, че във вчерашното си послание украинският президент Володимир Зеленски не даде настояща информация за обстановката на бойното поле, а единствено благодари на " героичните " бранители на Соледар. Президентът уточни, че в града съвсем не е останала здрава стена на постройка.

„ Индипендънт “ отразява оценката на украинското министерство на защитата за протичащото се в Соледар, направена в Туитър: „ Дори откакто понесе колосални загуби, Русия към момента маниакално се пробва да превземе Соледар – дом на най-голямата солна мина в Европа “.

Според американски и украински публични лица артилерийският обстрел от страна на съветските войски по цели в Украйна е намалял фрапантно, като на някои места спадът на интензивността на обстрела се прави оценка на до 75%. Това е още едно доказателство за все по-слабите позиции на Русия на бойното поле близо година след нашествието ѝ, обявиха публични лица пред Cи Ен Ен. Длъжностните лица не дадоха ясно или еднопосочно пояснение за поразителния спад на артилерийския обстрел.

Западните политици все по-убедено показват, че Украйна няма да може да си върне територия без западни танкове, написа в. „ Индипендънт “. За да бъде реализиран поврат в ситуацията на бойното поле, е належащо увеличение на бойната мощност на украинската войска, в това число с танкове и друга тежка бронирана техника. В момента Англия обмисля дали да стане първата западна мощ, която ще достави на украинците съществени бойни танкове „ Чалънджър 2 “, с които разполага английската войска, осведоми „ Индипендънт “.

Вестник „ Ню Йорк Таймс “ обръща внимание на различен аспект от войната, която Москва води в Украйна. Според изданието нашествието е довела до втория по величина бюджетен недостиг в постсъветската ера. Бюджетната дупка е достигнала 3,3 трилиона рубли през предходната година - което съставлява 2,3% от съветската стопанска система, написа вестникът, базирайки се на изявление на финансовия министър на страната Антон Силуанов по време на вчерашното държавно съвещание.

Макар че съветското държавно управление не е разгласило подробна разбивка на разноските си през 2022 година, необятно публикувано е догатката, че по-голямата част от разноските му са отишли за потребностите на армията, свързани с войната против Украйна.

Друга водеща вест от Украйна, на която се стопира западната преса, е, че президентът Зеленски лиши от украинско поданство четирима политически дейци, в това число прокремълския политик Виктор Медведчук, който предходната година беше трансфериран в Русия в границите на договорка за замяна на пандизчии.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР