Западни медии пишат за произведените вчера предсрочни парламентарни избори в

...
Западни медии пишат за произведените вчера предсрочни парламентарни избори в
Коментари Харесай

Изборите в България възвестяват парализа: Ето още от западните медии

Западни медии пишат за създадените през вчерашния ден предварителни парламентарни избори в България.

Изборите в България възвестяват парализа, предвижда английският ежедневник " Файненшъл таймс ". Изданието отбелязва, че това се дължи на обстоятелството, че протестните партии не са съумели да завоюват дружно болшинство, заяви Българска телеграфна агенция.

Без явен победител на изборите. Резултатите потапят балканската страна в още по-дълбока неустановеност след предходния избор през април, който не излъчи ръководещо болшинство, написа американското издание " Политико ".

Медията се пита дали тези избори възвестяват края на една епоха или вещаят нови паники. " Политико " цитира анализатори, които споделят, че е малко евентуално някогашният министър председател Бойко Борисов да се върне на власт, само че предвиждат, че идващото държавно управление може да е несигурно и кратковременно.

Радио Свободна Европа/Радио Свобода написа, че първичните резултати дават преимущество на антиелитната партия " ИТН " (ИТН) пред партия ГЕРБ на Бойко Борисов. Нови обвинявания в корист с държавни средства от администрацията подкопаха поддръжката за ГЕРБ.

Има Такъв Народ, демократичната " Демократична България " и насочената към промени " Изправи се! Мутри, вън! " обаче може да не получат нужното болшинство и да бъдат принудени да търсят поддръжката на някои членове на Българската социалистическа партия или на Движението за права и свободи, позволява основаната в Прага медия, финансирана от държавното управление на Съединени американски щати.

Германското държавно радио и телевизия Дойче веле написа на уеб страницата си, че десноцентристката партия ГЕРБ и антисистемният й конкурент Има Такъв Народ, ръководен от телевизионния водещ, трансформирал се в политик, Слави Трифонов са един до друг в изследванията. Вторите за три месеца парламентарни избори в България още веднъж не излъчиха явен победител, отбелязва медията и цитира анализатори, че възможностите на ГЕРБ да образува ново държавно управление са оскъдни.

Певецът Слави печели парламентарните избори в България, извежда в заглавие френският вестник " Монд ". Изданието написа, че българският артист звезда и някогашен ефирен водещ е съумял да направи това без или съвсем без да води предизборна акция.

Загубата на Бойко Борисов обаче оставя след себе си в България един раздробен както в никакъв случай до момента политически пейзаж, на фона на рекордно ниска изборна интензивност, в който няма да е елементарно да бъде образувана ръководеща коалиция, предвижда " Монд ".

Швейцарският вестник " Тан " написа, че " популистката партия на Слави Трифонов прави пробив ". Изданието цитира думите на водача на " популистката партия " Има Такъв Народ, че е време за дотъкмяване на започнатата задача " да се промени напълно модела на ръководство ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР