Западна Европа е измъчвана вече шести ден от необичайни горещини,

...
Западна Европа е измъчвана вече шести ден от необичайни горещини,
Коментари Харесай

Жегата продължава да мори Западна Европа

Западна Европа е измъчвана към този момент шести ден от необикновени горещини, означават международните организации.

След като през вчерашния ден Южна Франция счупи температурния си връх, като съвсем означи 46 градуса по Целзий, през днешния ден Париж се задъхва от жега. Според метеоролози това може би е последният ден от нетипичните за юни жеги, предизвикали пожари и взели към този миг пет жертви във Франция, Италия и Испания.

Днес в Южна Франция паниката за рискови горещини беше намалена в четири департамента с една степен от оптималната алена на по-ниската оранжева. Оранжева степен има в четири пети от френската територия. Горещините, пристигнали от Сахара, се насочиха към северната половина на страната и съгласно прогнозите в Париж температурите ще бъдат през днешния ден 38 градуса. В страната бяха регистрирани към 60 пожара, които унищожиха 600 хектара и десетина къщи и активизираха 750 пожарникари.

В Испания обаче пожарите нанесоха по-сериозни провали. Там температурите трансферират съвсем в цялата страна 36 градуса, а в Мадрид и на юг са даже 40 градуса. Пожар, избухнал през вчерашния ден вечерта в град Алморокс, опустоши минимум 1600 хектара. В Каталуния огромен пожар бушува от през вчерашния ден сутринта, само че през днешния ден пожарникарите са напът да го овладеят.

За през днешния ден в Германия се чакат температури сред 29 и 36 градуса.

Високи температури има и в Италия, като в Тоскана и Лацио те са 35 градуса, в Пиемонте и Ломбардия 34 градуса. В последните дни в някои елементи на страната бяха регистрирани върхове - до 40 градуса в Пиемонте.

Жегите взеха общо пет жертви - две в Испания, две в Италия и една във Франция.

Лозари от Южна Франция пък се оплакват, че лозята им за потърпевши от горещата вълна, като че ли са били подпалени с горелка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР