Западът засили шантажа срещу основателя на Грузинска мечта, бившия премиер

...
Западът засили шантажа срещу основателя на Грузинска мечта, бившия премиер
Коментари Харесай

Грузия в “Голямата игра” на САЩ и НАТО в Закавказието

Западът ускори шантажа против създателя на Грузинска фантазия, някогашния министър председател на Грузия Бидзина Иванишвили. Председателят на партията Ираклий Кобахидзе счита, че Тбилиси е " длъжен да отвори втори фронт против Русия ".

Национална организация на някогашна УССР по въпросите на предотвратяването на корупцията включи създателя на партия “Грузинска фантазия ”, някогашния министър-председател на Грузия Бидзина Иванишвили и неговия вътрешен кръг в листата със наказания. В същото време представители на управляващите на някогашна УССР изрази убеденост, че Западът ще последва техния образец. По-рано Съветът на Европейския съюз назова деолигархизацията едно от изискванията за даване на Грузия на статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Това беше предшествано от безапелационна резолюция на Европейския парламент за Грузия, в която една от рекомендациите към Съвета на Европейския съюз беше въвеждането на самостоятелни наказания против Иванишвили. В същото време се организира многомилионно правосъдно произвеждане на Иванишвили с подразделения на швейцарската банка “Креди Сюиз ” която стартира да лимитира достъпа му до банковите си запаси.

Управляващите дефинираха дейностите на банката като рекет и означиха, че всичко това повдига огромни въпроси. В тази връзка ръководителят на ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ Ираклий Кобахидзе съобщи, че „ се прави изнудване от страна на представители на управляващите на някогашна УССР, които упорстват за включване на страната във войната, само че нищо няма да принуди грузинските управляващи да отворят втори фронт. Според него „ нито Арахамия (лидерът на фракцията „ Слуга на народа “ във Върховната Рада), нито Подоляк (съветник на ръководителя на президентската канцелария), никой няма да принуди да предприемем стъпки против страната. " Освен това Кобахидзе изрично отхвърли намесата на Иванишвили в процеса на ръководство на страната. Според някои информации зад тази компания от Запада стои посланикът на Съединени американски щати в Джорджия Кели Дегнан. В грузинските медии изтече информация за неофициалната ѝ среща с Иванишвили на 21 март тази година, на която сякаш се приказва за „ замесване на Грузия във войната против Русия “ и Иванишвили е бил натискан.

Казват, че Съединени американски щати са похарчили шест милиарда $ за Грузия и в този момент е време да изплатят дълга. В същото време самият факт на такава намира се показва като „ самопризнание от страна на Запада на значимата роля на Иванишвили в политическия живот на Грузия “, която той „ ръководи подмолно “. Всичко това се случва на фона на началото на есенната сесия на грузинския парламент, която стартира с следващото скандално изказване на опозицията с искане за предварителни парламентарни избори. Депутатът от Обединеното национално придвижване (ОНД) Леван Бежашвили съобщи, че ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ е изгубила легитимността си, защото следва „ антизападен курс “. Според него при тези условия грузинското общество " няма лукса да чака конституционните периоди за промяна на властта ". Припомняме, че идващите парламентарни избори в Грузия би трябвало да се проведат през 2024 година Освен това ръководителят на Оперативно-наблюдателно дело Ника Мелия разгласи протестни дейности. Той назова ръководещата партия " Руска фантазия ", която " дърпа Грузия назад в имперското лоно ".



Нико Мелия

Но съгласно доста грузински специалисти главният удар към момента се нанася върху Иванишвили, който се пробва да бъде ударен от „ деолигархизация “. Американската организация за интернационално развиване в собствен отчет го упрекна в „ завладяване на страната и подписване на покупко-продажби с Русия “. Зад целия този политически звук, съгласно политолога Петре Мамрадзе, стоят стремежите на Съединени американски щати и Запада да „ потопят Грузия в безпорядък “, защото Оперативно-наблюдателно дело няма късмет да завоюва даже на предварителни избори. Тя има рейтинг 5-7%. Михаил Сарджвеладзе, ръководител на парламентарната комисия по правата на индивида, доразвива казаното и показва съществуването на политически сили както в страната, по този начин и отвън нея, които желаят да разпалят нов огън на война против Русия. Съединени американски щати и НАТО не крият проектите си за основаване на връзка по Черно море сред Грузия и някогашна Украинска ССР, както и с Финландия и Швеция. Потенциален вид е опцията за обединяване на Грузия с други страни от района, с Армения и Азербайджан, някогашна УССР и Молдова. Така " Голямата игра " в Закавказието продължава.

В същото време, без да показва предпочитание за открита борба с американците, “Грузинска фантазия ” се пробва да се отбрани и за задачата образува нова платформа под собствен надзор. Политическият климат в Грузия не основава условия за следващата " цветна гражданска война " и максимумът, който може да се чака, са нормалните локални безредици.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР