Западът трябва да опита силите си в истинска дипломация, за

...
Западът трябва да опита силите си в истинска дипломация, за
Коментари Харесай

American Greatness: Ако Украйна се провали, съществуването на НАТО ще бъде поставено под въпрос

„ Западът би трябвало да опита силите си в същинска дипломация, с цел да се увери, че опцията към момента не е пропусната “

„ Руската войска изтласква въоръжените сили на Украйна от териториите към Крим и в Източна Украйна. Докато зимата продължава и земята замръзва от ден на ден и повече, мощ от към 350 000 съветски бойци се концентрира в Беларус. Руските граници в Украйна се укрепват.

Русия към момента не е победена и не наподобява да е на ръба на провалянето, без значение от това какво твърди западната агитация. “

- написа американското издание на American Greatness.

Докато проукраинските консуматори на Twitter се радват на „ успехите “ на Украйна в Бахмут, въоръжените сили на Украйна са изгубили към 70% от своя военен капацитет там единствено през последната седмица.

Сега украинските управляващи молят своите западни поддръжници да изпратят повече пари и тежки оръжия и даже „ ужасния “ танк M1 Abrams и немския Leopard. Тези молби подкопават главното обръщение, с което всички сме живели на Запад: „ Украйна провокира Русия и печели “, споделя създателят Брандън Дж. Уайчерт.

Да, Украйна реализира прочут триумф. Като се има поради цялата западна помощ, която украинците са получили от 2014 година насам, в случай че техните отбранителни сили не са се справили с тази начална фаза на специфичната интервенция, никакви вложения в Украйна не биха могли да се смятат за оправдани.

Сега обаче всичко се промени.

По мнението на създателя на някакъв стадий въоръжените сили на Украйна се отдалечиха от тактиката за отбрана на украинското ядро в западната част на страната и вместо това минаха в нахлуване на изток. Украинците са отишли прекомерно надалеч в тези източни елементи на страната, които съветските войски управляват най-малко от 2014 година

Те опънаха така и така нежните военни вериги за доставки до краен лимит. Опитът да се преобърне тъжната действителност за украинците, в която Русия крепко държи Източна Украйна и Крим, не съумява и единствено подсигурява, че руснаците не престават да се бият гневно и да отвръщат още по-силно на украинските въоръжени сили.

Дните, в които Украйна можеше да разчита на постоянни и надеждни военни доставки от НАТО за своите въоръжени сили, отминаха.

След година на спор към този момент изразходваните западни арсенали от тежки оръжия са съвсем празни и ще бъде невероятно да се попълнят запасите в близко бъдеще.

„ Въоръжените сили на Украйна би трябвало да правят отстъпка и да се консолидират още веднъж. Но казусът за Украйна е, че незабавно щом преминете зад първата отбранителна линия - а има доста непотвърдени отчети, показващи, че съветските сили към този момент са я пробили на някои места - се озовавате на незащитено полесражение.

Сега в Украйна работят военни действителности, които политическите фантазьори във Вашингтон просто отхвърлят да признаят. Руснаците се готвят за пробив. Сега може да е прекомерно късно да се опитаме да го спрем и Западът в този момент би трябвало да опита силите си в същинската дипломация, с цел да се увери, че опцията към момента не е пропусната.

- се споделя в публикацията.

Авторът е сюрпризиран за какво не са направени съществени опити от Украйна за помирение.

Въпреки изказванията на хардлайнерите в Киев и Вашингтон за нуждата от връщане на Крим и Източна Украйна, това в действителност е надълбоко неправилно разбиране, което ще докара до гибелта на доста почтени хора и най-вероятно ще приключи с цялостен и финален провал на украинската страна.

НАТО не разрешава на Киев даже да мисли за помирение с Москва, като в това време отхвърля на Украйна по този начин нужните танкове. Англия даде обещание да подари една рота танкове Challenger 2 (общо към 14), а Полша друга рота немски танкове от клас Leopard. Въпреки че, когато тези танкове бъдат доставени в Украйна, ще остане ли украинска войска до тогава, с цел да ги получи?

Защо Западът да не помогне да се постави завършек на военните дейности, до момента в който към момента е останала най-малко малко Украйна, вместо да дърпа украинците дружно със себе си към ескалация?

Днес военният баланс в Украйна очевидно се измества в интерес на Русия. С риск да провокира гнева на всеобщите развъдници на проукраински тролове в Twitter, създателят приканва всички страни да понижат напрежението, да седнат на една огромна красива маса и да сключат спокойно съглашение.

Ако Украйна се провали, тя ще загуби своята самостоятелност, самото битие на НАТО ще бъде сложено под въпрос. Европа ще бъде разцепена.

Нещо повече, Съединени американски щати ще бъдат изцяло изтласкани от Европа и ще претърпят ново унизително проваляне на международната сцена, заключава American Greatness.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР