Западът трябва да е подготвен за различни форми на руска

...
Западът трябва да е подготвен за различни форми на руска
Коментари Харесай

САЩ очакват руска инвазия в Украйна през февруари, Лавров заяви, че не искат война

Западът би трябвало да е квалифициран за разнообразни форми на съветска експанзия в Украйна, а освен и безусловно за сухопътна атака, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Междувременно, в телефонен диалог с френския президент, съветският държавен глава Владимир Путин е декларирал, че отговорите на Съединените щати и НАТО на съветските оферти по сигурността не регистрират основните паники на Русия.

Вашингтон в този момент чака отговорът на Русия по своите контра-предложения. Вашингтон и Брюксел оповестиха, че ще си сътрудничат по енергийната сигурност на Европа при положение на съветска експанзия против Украйна.

Освен сухопътно нахлуване Русия може да прибегне до хакерски атаки, опит за прелом или саботажи, уточни Йенс Столтенберг. Той акцентира, че съдружниците са подготвени да засилят военното си наличие в Източна Европа и следят деликатно прехвърлянето на съветски сили в Беларус. В същото време съдружниците са отворени за политически разговор, само че са подготвени да отговорят, в случай че Русия избере въоръжената борба, сподели Столтенберг.

Русия ще дефинира бъдещата си реакция откакто деликатно изследва отговорите на Запада по своите претенции за европейската сигурност, изтъкнал Владимир Путин пред Еманюел Макрон. Икономическите наказания ще са единствено част от отговора при военна намеса в Украйна, уточни посланикът на Вашингтон в Москва Джон Съливан.



Като други ограничения той очерта надзор върху износа, усилване на военното наличие в Европа и блокиране на газопровода " Северен поток 2 ". Инвазия може да стартира в средата на февруари, допусна американският президент Байдън в телефонен диалог с украинския му сътрудник Зеленски.

" Ако зависи от Русия няма да има война. Не желаеме война, само че няма да позволим нашите ползи да бъдат жестоко потъпквани и пренебрегнати. Не мога да кажа, че договарянията са завършили, идната среща ще е след две седмици ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Президентите на Русия и Китай ще отделят " доста време " на сигурността в Европа и съветските оферти по въпроса, заяви Кремъл. Двамата водачи ще се видят на откриването на Зимната Олимпиада в Пекин другата седмица.

На този декор НАТО продължава да укрепва източния си фланг. Съединените щати изпратиха шест F-15 в Естония, които ще останат до края на идната седмица. В Латвия дойдоха датски F-16. Литва договаря и спомагателна военна поддръжка.

" Обсъждаме опцията за увеличение на немското военно наличие в Литва в светлината на актуалните събития ", разгласи президентът на Литва Гитанас Науседа.

Военният министър на Украйна съобщи, че нежеланието на Берлин да достави на страната му въоръжение окуражава съветската експанзия и даже допусна, че Москва се надява да възвърне Германска демократична република в Източна Германия.

Берлин даде обещание на Киев само военно-полева болница и 5 хиляди каски, кметът на украинската столица Виталий Кличко се пошегува, че сeга от Германия може да се чакат и възглавници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР