Западът ще ваксинира 2/3 от света до 2022 г. Съюзът

...
Западът ще ваксинира 2/3 от света до 2022 г. Съюзът
Коментари Харесай

ЕС и САЩ замразяват търговски мита за 5 г.

Западът ще имунизира 2/3 от света до 2022 година

Съюзът замразява контрамерките върху алуминия и стоманата

Искаме дружно да изпратим COVID-19 в историята

Европейски Съюз и Съединени американски щати се договориха да замразят за 5 години двустранните мита, които бяха наложени поради комерсиалния спор за държавните дотации отпускани за фирмите " Еърбъс " и " Боинг ". Това стана ясно след срещата сред американския президент Джо Байдън и ръководителите на Европейските съвет и Комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

Фон дер Лайен дефинира постигнатия " пробив " като съглашение, което в действителност отваря нова глава в връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, тъй като са се придвижили от правосъдния спор към съдействието в региона на самолетостроенето.

По въпроса за митата върху алуминия и стоманата Фон дер Лайен заяви, че Европейски Съюз се е съгласил да замрази своите контрамерки в тази тенденция в границите на 6 месеца.

Двете страни са се разбрали да основат Съвет за търговия и технологии в границите на промените, нужни в Световната комерсиална организация.

" Искаме дружно да изпратим COVID-19 в историята ", сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и добави, че желанието на двете страни е да се имунизира 2/3 от популацията в света до края на 2022-ра година.

Това значи и помощ за износа на ваксини към по-слабо развитите страни, сподели той.

Климатичните промени, демокрацията, мира и сигурността са били другите обсъждани от водачите тематики.
Преди началото на срещата на върха Европейски Съюз - Съединени американски щати ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел дефинира визитата на американския президент Байдън като " страхотна вест " и съобщи, че на драго сърце ще работи с него за превъзмогване на съществуващите провокации. От своя страна Джо Байдън изрази удовлетворение да работи и с Европейски Съюз, и с НАТО.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР