Западът се готви да създаде поста специален пратеник“ за Украйна

...
Западът се готви да създаде поста специален пратеник“ за Украйна
Коментари Харесай

Наришкин обяви плановете на Запада да назначи губернатор в Украйна

Западът се готви да сътвори поста „ специфичен делегат “ за Украйна с непрекъснат достъп до президента на страната Владимир Зеленски. Това се споделя в изказване на шефа на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, публикувано от пресбюрото на СВР.

„ Западът продължава да ускорява механизмите за директен външен надзор върху територията, следена от режима в Киев, сподели Наришкин. “ Според получената информация Съединени американски щати и Англия убеждават други страни от Г-7 да основат поста на „ специфичен делегат за Украйна. "

" Очаква се, че той ще има непрекъснат достъп до президента Зеленски и ще знае за всички негови проекти. " Специалният делегат " също ще би трябвало да блокира стъпките на украинското управление, които не са съгласувани с Вашингтон и Лондон, предлагайки вместо това верните решения, от позиция на англосаксонците “, се акцентира в изказването.

Според Наришкин, „ за ролята на подобен де факто „ шеф “ на Запада в Украйна претендират „ необятен кръг русофобски настроени американски и европейски политици, измежду които „ се откроява актуалният общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който незабавно след края на сегашния мандат в Брюксел бих желал да отпътува да проследявам за реда в Киев “.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР