Западът с действията си създава екзистенциална заплаха за Русия, която

...
Западът с действията си създава екзистенциална заплаха за Русия, която
Коментари Харесай

Лавров: Западът създава екзистенциална заплаха за Русия

Западът с дейностите си основава екзистенциална опасност за Русия, която ще се пази с всички налични средства. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за вестник Lenta.ru.

„ След започването на специфична военна интервенция Съединени американски щати и други страни от НАТО и Европейски Съюз внезапно активизираха хибридната война против Русия, която започнаха още през 2014 година Агресивните стъпки на неприятелските страни основават екзистенциална опасност за Русия. Има В това няма подозрение. Тяхното право на свободна и суверенна Ще би трябвало да пазиме развиването с всички налични средства ", акцентира Лавров.

„ Нашата позиция не е претърпяла фундаментални промени. Ние сме отворени за разговор, само че ще се ръководим от законните си ползи и ще съобразяваме методите за вероятно споразумяване на обстановката на място. Що се отнася до нашата визия за уреждането, още преди началото на специфичната военна интервенция, ние ясно очертахме нейните задания “, сподели още Лавров.

Той напомни, че измежду дилемите на спецоперацията са отбраната на популацията на Донбас, демилитаризацията и денацификацията на Украйна, премахването на заканите за сигурността, които идват от територията на тази страна.

Според Лавров, по време на договарянията сред Москва и Киев, които се организираха по самодейност на украинската страна през февруари-април 2022 година, „ е реализирано съгласие Украйна да се върне към безпристрастен извънблоков статут, да откаже да се причисли към НАТО, удостовери неядрения си статут “.

„ Освен това би трябвало да се признаят нови териториални действителности, свързани със свободното изложение на волята на жителите на националните републики на Донбас, Херсонска и Запорожка област в интерес на политическо единение с Русия. Киевските управляващи би трябвало да обезпечат правата на руско- говорещи жители и национални малцинства в Украйна, в това число формалния статут на съветския език ", добави Лавров.

Лавров напомни безрезултатната интернационална среща за Украйна, проведена от западните страни на 24 юни в Копенхаген без присъединяване на Руската федерация.

„ Що се отнася до срещата в Копенхаген, нейната съществена цел беше да убеди представителите на световния Юг най-малко ненапълно да поддържат „ формулата за мир “ на украинския президент Володимир Зеленски, което е безусловно недопустимо и необещаващо, което ние намерено кажете на нашите сътрудници от Азия, Африка и Латинска Америка “, добави Лавров.

" Тъй като спорът, затвърден в преврата в Украйна през 2014 година, има геополитическо измерение, въпросът за гарантиране на сигурността на Русия по нашите западни граници също ще би трябвало да бъде решен. Нека ви припомня, че това беше задачата на самодейността, издигната от Владимир Путин декември 2021 година Тогава Западът, в лицето на Съединени американски щати и НАТО, надменно го отхвърли “, съобщи Лавров.

По-рано, след резултатите от срещата в Копенхаген, немският ефирен канал ARD, базирайки се на свои източници, заяви, че публични договаряния за разрешаване на спора в Украйна може да се проведат още през юли.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, след резултатите от първия ден на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 юли, съобщи, че страните-членки на блока са подхванали „ три стъпки към Украйна “: решено е да не се изисква Украйна да извършва Беше утвърден План за деяние за участие в НАТО, многогодишна стратегия за военна помощ на Киев и беше утвърдено основаването на Съвет Украйна-НАТО. Както означи Столтенберг, Алиансът има намерение да подсигурява, че след края на спора Украйна има ефикасни съглашения в региона на сигурността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР