Западът разпространявал фейкове за руските патриотиПрезидентът освободи от служба студенти

...
Западът разпространявал фейкове за руските патриотиПрезидентът освободи от служба студенти
Коментари Харесай

Подкрепа за Путин и след изтеглянето от Херсон

Западът разпространявал фейкове за съветските патриоти
Президентът освободи от работа студенти от ДНР и ЛНР

Руският ултранационалистически идеолог Александър Дугин, считан за един от най-ревностните поддръжници на офанзивата в Украйна, увери, че остава правилен на Владимир Путин, макар изтеглянето на съветските сили от украинския град Херсон, съобщи Агенция Франс Прес.

“Западът стартира да популяризира фалшив, че аз и съветските патриоти сме се отвърнали от Путин след предаването на Херсон и сякаш сме желали отдръпването му ”, написа Дугин в Телеграм.

“Да страдаме от загубата на Херсон е едно. Но нашата връзка с главнокомандващия е друго нещо. Ние сме правилни на Путин и ще поддържаме военната интервенция (в Украйна) и Русия до дъно ”, добави Дугин в известието си.

В петък той разгласява друго известие, в което изглеждаше, че подлага на критика Кремъл след загубата на Херсон. В него той твърдеше, че съветската власт не може да се отхвърля повече от нищо и че “пределът е доближат ”.

Въз основа на това известие американският изчерпателен Институт за проучване на войната разгласи, че отдръпването от Херсон е провокирало “идеологически раздор сред фигури, подкрепящи войната, и Владимир Путин ”, което може да подкопае доверието в съветския президент.

С новото си известие Дугин се отбрани, като написа, че “ако имаме недоволства, те са против членовете на управителния хайлайф (в Русия), които към този момент бягат и един след различен предават висшия главнокомандващ ”.

Дугин акцентира още, че съветското общество би трябвало да се активизира “духовно и идеологически ”, с цел да завоюва спора без потребление на нуклеарни оръжия.

Отстъплението от Херсон - стратегически град в южна Украйна, беше обществено подкрепено от други съветски персони, които обаче упорстват за потребление на най-радикални решения в Украйна. Сред тях са чеченският водач Рамзан Кадиров и ръководителят на паравоенната група “Вагнер ” Евгений Пригожин.

60-годишният Дугин от дълго време стартира идеологията на “неоеврезийството ” и приканва светът да се освободи от западните отклонения посредством построяването на империя, която обгръща Европа и Азия.



В края на август неговата щерка Даря Дугина беше убита в бомбен атентат покрай Москва. Руското следствие на нападението откри, че зад него стоят украинските специфични служби.

Междувременно през вчерашния ден Путин разпореди мобилизираните за военна работа студенти от Донецката и Луганската национални републики да бъдат демобилизирани и да бъде проведено връщането им на мястото на образование. Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Лавров упрекна НАТО в опит за милитаризация



НАТО престана да приказва за своята отбранителна същина и в този момент има искания да играе водеща роля в Азиатско-Тихоокеанския район. Това съобщи пред публицисти през вчерашния ден в Пномпен съветският министър на външните работи Сергей Лавров след присъединяване си в срещата на върха на АСЕАН.

Лавров уточни, че НАТО е била защитителен алианс, когато са съществували Съюз на съветските социалистически републики и Варшавският контракт. След това, когато и двете към този момент ги е нямало, съгласно Лавров, не е било понятно от кого се отбранява НАТО. Външният министър добави, че НАТО е доближила своята отбранителна линия до съветските граници на няколко пъти, а на срещата на върха на алианса в Мадрид е оповестила, че носи световна отговорност и че сигурността на Евроатлантическия и на Индо-Тихоокеанския район е неделима.

Дипломат №1 на Русия бе безапелационен, че НАТО и Съединени американски щати пробват да завладеят и Азиатско-Тихоокеанския район и да го милитаризират.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР