Заобикалянето на санкциите става европейско пре9стъпление, решиха днес единодушно страните

...
Заобикалянето на санкциите става европейско пре9стъпление, решиха днес единодушно страните
Коментари Харесай

Заобикалянето на санкциите вече е европейско престъпление

Заобикалянето на глобите става европейско пре9стъпление, взеха решение през днешния ден единомислещо страните членки (Съветът) на Европейски Съюз.

Решението бе признато в подтекста на съветската експанзия против Украйна.

Нарушаването на наложените ограничаващи ограничения против Москва се прибавя в листата на европейските закононарушения, включен в Договора за действието на Европейскя съюз (ДФЕС).

В момента страните членки имат разнообразни избрания за това какво съставлява нарушение на ограничаващите ограничения и какви наказания следва да се ползват при положение на нарушение. В резултат от това би могло да се стигне до разнообразни степени на използване на глобите и до риск от заобикалянето им. Това може да разреши на лицата, по отношение на които се ползват тези ограничения, да продължат да имат достъп до своите активи и да поддържат режимите, против които са ориентирани ограниченията на Европейски Съюз.

Включването на нарушаването на ограничаващите ограничения в листата на европейските закононарушения е първата от двете стъпки за обезпечаване на сходна степен на използване на глобите в целия Съюз и за въздържане на опитите за заобикаляне или нарушение на ограниченията на Европейски Съюз.

След приемането на днешното решение Европейската комисия ще показа предложение за инструкция, съдържаща минимални правила за определянето на закононарушенията и глобите за нарушаването на глобите на Европейски Съюз. Проектът за инструкция ще би трябвало да бъде разискван и признат от Съвета и Европейския парламент.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР