Занемарени спирки, автобуси в ужасно състояние, нередовни линии, непрецизирани маршрути

...
Занемарени спирки, автобуси в ужасно състояние, нередовни линии, непрецизирани маршрути
Коментари Харесай

Срам е „щъркели” да возят пловдивчани , градският транспорт е основния ни приоритет

Занемарени спирки, рейсове в извънредно положение, нередовни линии, непрецизирани направления – това е положението на градския превоз на Пловдив съгласно кандидат-кмета на „ Браво, Пловдив ” Савина Петкова.

Основният приоритет на гражданското съдружие, която се явява на изборите под номер 36, е точно цялостна промяна на обществения превоз на Пловдив. Те залагат за замяна на преносимия състав с екологични, комфортни рейсове, които в миг да бъдат и БЕЗПЛАТНИ за пловдивчани.

Ето какво написа Савина Петков в профила си във Facebook:

„ Състоянието на градския превоз в Пловдив е плачевно. Аз съм може би единственият кандидат-кмет на Пловдив, който  пътувавсеки ден с обществения превоз. Ето единствено някои аргументи, за какво пловдивчани се отблъскват от градския превоз.
Спирките са в плачевно положение, като вандали всекидневно трошат детайлите по тях. В разследване на това вятър,дъжд, слънце – всичко е върху хората, които чака;Още по-лошата част е, че не се знае какъв брой дълго ще чакат по спирките – редица курсове не се извършват, а таблата не демонстрират правилна информация за всички линии;Лошо положение на преносимия състав – към момента пловдивчани всеобщо пътуват в така наречен „ щъркели ”, които са позор за Пловдив и пренебрежение към гражданитеНепрецизирана маршрутна скица – тя е направена в полза на превозвачите, а не в този на жителите. Има доста квартали в града, които нямат превоз до съществени обекти. Така да вземем за пример от региона на „ Полиграфията ” няма рейс до Централна гара, макар че оттова минават 5 линии
Ние от „ Браво, Пловдив ” ще работим за градски превоз в полза на хората:
Ревизия и смяна на маршрутната скица на всички 29 линии – редуциране на дублиращите се, за сметка на нови, които да се преценяват с развиването на Пловдив;Редовен и комфортен градски транспорт;Преминаване на обществения превоз в общинско сдружение, което да бъде транспортьор по всички линии;Закупуване на нови електрически автобуси;БЕЗПЛАТЕН градски превоз за всички пловдивчани; ”.


Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР