,,Няма причини изборите да не са на една и съща

...
,,Няма причини изборите да не са на една и съща
Коментари Харесай

ЦИК: Кои са възможните дати за избори

,,Няма аргументи изборите да не са на една и съща дата.``

Това разгласи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова след срещата при президента Румен Радев.

Нейкова съобщи, че ЦИК има опция да организира избори 2 в 1

,,Когато двата избора са на един ден поради това, че много разноски могат да бъдат спестени и най-много, че гласоподавателите няма да вървят два пъти до изборните секции, от страна на Централната изборна комисия, няма аргументи заради, които ние да кажем, че изборите няма по какъв начин да се произведат на една и съща дата ", сподели още тя.

Председателят на ЦИК разгласи, че те са в подготвеност да разгласят социална поръчка, тъй че тя да дава отговор на условията за осъществяване на избори.

Нейкова акцентира, че изборните описи ще са обособени.

,,Секционните изборни комисии би трябвало доста деликатно да преглеждат дали гласоподавателят попада в двата листата или единствено в единия, или е в забранителния лист ", добави ръководителят на ЦИК.

Тя още веднъж акцентира, че в случай че изборите не са на една и съща дата, а са през една седмица това ще сътвори много усложнения.

" Аз и при президента споделих периодите, които са избрани от Избирателния кодекс за оповестяване на резултати, на определени претенденти. Това ще ни докара съвсем до неспособност да протече процесът, както би трябвало, само че в случай че ме питате за 23 юни, което е разлика две седмици след 9 юни, мисля че няма да има такива проблеми ", сподели ръководителят на ЦИК.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР