Замяната на пшеничното брашно с елда или царевично, добавянето на

...
Замяната на пшеничното брашно с елда или царевично, добавянето на
Коментари Харесай

Лекари казаха коя е най-здравословната рецепта за ПАЛАЧИНКИ

Замяната на пшеничното брашно с елда или царевично, прибавянето на тиква към рецептата и потреблението на олио от чиа вместо слънчогледово ще помогне да се създадат обичайните палачинки освен безвредни, само че и здравословни, а хората с наднормено тегло могат да употребяват предписания със газирана вода като опция на млякото, споделят специалисти за РИА Новости.
Като подсладител експертите поучават да добавите сурогат на захарта рецептата. А нормалното слънчогледово олио, което след термична обработка провокира прекалено много въпроси от експерти, е по-добре да се размени с чиа или зехтин.
" Има предписания за палачинки с най-малко брашно като цяло. Например, можем да вземем тиквички, ряпа, сладка ряпа, а още по-добре - тиква. Те могат да бъдат леко задушени, варени или държани на водна баня и по-късно настъргани Тогава самата палачинкова маса ще се състои от растителни фибри, което ще понижи натоварването на панкреаса и няма да предизвика то обособяване на хормона инсулин, което води до наддаване на тегло ", споделя диетолога Олга Перевалова .

Хората с наднормено тегло или затлъстяване, съгласно ендокринологът и диетолог Алексей Калинчев , могат да ядат палачинки единствено в „ алегорично “ количество. За тяхното подготвяне е по-добре да употребявате нискокачествено брашно и млякото ще би трябвало да бъде сменено с газирана вода.
" Плънката е не по-малко значима при палачинките. Хората с обикновено тегло и висока физическа интензивност могат да ядат всевъзможни палачинки без ограничавания, като се концентрират единствено върху самостоятелните желания, толерантността на някои съставки, както и времето на деня. За закуска се предлагат палачинки с масло или заквасена сметана. За обяд или вечеря - с месо. За следобеден чай и обяд - със сладко или кондензирано мляко ", сподели Калинчев.


Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР