Замразеното филе от пангасиус се продават в цяла Европа на

...
Замразеното филе от пангасиус се продават в цяла Европа на
Коментари Харесай

Не купувайте от тази риба, може да бъде опасна

Замразеното филе от пангасиус се продават в цяла Европа на преференциални цени, което ги прави доста известни. Тази виетнамска риба обаче е с извънредно ниско качество и може да навреди съществено на здравето!

Пангасиусът се отглежда във Виетнам в басейна на река Меконг, една от най-замърсените реки в света. Рибите живеят в канализационни езера, гъмжащи от бактерии и цялостни с токсични субстанции, които се отсрочват в месото.

Освен това в месото на пангасиус са открити тежки метали, хлорат, изомери, хексахлоробензен и други нездравословни химикали.

Заради това, а и поради съмнението за антибиотици, Съединени американски щати не разрешиха вноса на пангасиус.

Друга причина пангасиусът да е толкоз нездравословен е, че се храни с боклуци, които също са рискови за здравето. В естествена среда на рибите лишава четири пъти повече време, с цел да доближат същия размер, които непредпазливо доближават с хормонални инжекции и антибиотици.

В месото на пангасиус са открити хормони на растежа и възпроизводството. Големите корпорации, които продават риба, не се интересуват доста от произхода на месото, а това, че пангасиусът е на ниска цена притегля търговски вериги и супермаркети, които даже не знаят за ниското му качество.

Тази риба не съдържа омега-3 мазнини и доста други хранителни субстанции, които са толкоз ценени в рибата.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР