Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм

...
Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм
Коментари Харесай

Пълномощният министър на Русия Филип Воскресенский: Заминавам с благодарност към България и българите

Заминавам с признателност към България и българите, с които съм работил дълги години. Това съобщи пред БГНЕС пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенский, който е един от експулсираните съветски дипломати.

На въпрос по какъв начин ще разяснява решението на българското държавно управление, той съобщи, че от Посолството на Русия в България към този момент е изработен формален коментар за случилото се, а точно оповестяването на 70 съветски дипломати и чиновници за личност нон грата.

„ Огромна признателност към българите, които показаха огромна поддръжка към нас тези дни, и освен ", сподели още Воскресенски.

Всички 70 съветски дипломати и чиновници, които са експулсирани, отпътуват през днешния ден. Никой от нашите хора, които в този момент са експулсирани нелегално, надменно, нито един от тях не е работил против Република България, добави Воскресенский.

Той е безапелационен, че всеки от тях е работил искрено и намерено единствено и само за развиването на руско-българките връзки.

Воскресенский заяви, че общо към 180 души ще заминат от България с двата съветски самолета, които дойдоха по-рано през днешния ден. Сред съветските чиновници има такива, заемащи разнообразни длъжности - готвач, енергиен служащ и други.

Генералният консул на Варна Владимир Климанов, Андрей Громов, общоприет консул в Русе, както и други съветски дипломати, също са измежду експулсираните. По думите на Воскресенский те са безусловно нелегално експулсирани, без никакво съображение.

Той съобщи, че не просто се надява, а е сигурен, че ще се върне още веднъж в България в качеството си на съветски посланик. „ Няма никаква рецесия, проблем в връзките сред нашите нации, тъй като никой не може да скапе руско-българските връзки ", безапелационен е Воскресенский. Според него рецесията в двустранните връзки сред двете страни не може да окаже въздействие сред народите ни. „ Никой не може да скапе нашите връзки. Нито Кирил Петков, нито други хора ", сподели още пълномощният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР