Заместникът на съветника за национална сигурност на президента Тръмп –

...
Заместникът на съветника за национална сигурност на президента Тръмп –
Коментари Харесай

Зам.-съветничка напуска Белия дом след спор с Мелания Тръмп

Заместникът на съветника за национална сигурност на президента Тръмп – Мира Рикардел, напуща Белия дом след спор с първата дама Мелания Тръмп, съобщи Ройтерс.

Рикардел " ще продължи да поддържа президента в нова роля в администрацията след напускането на Белия дом ", заяви представителят на Белия дом Сара Сандърс, без да посочи каква ще е новата служба на досегашния заместник-съветник за националната сигурност.

Според осведомени източници по-рано тази седмица Мелания Тръмп се е оплакала на президента от отношението на Рикардел, която е някогашен управителен кадър на Боинг и е работила в предизборния екип на Тръмп.

По-рано тази година Рикардел бе определена от съветника за националната сигурност Джон Болтън за негова заместничка. Спорът сред двете се изострил след обиколката на първата дама в Африка през октомври, когато Рикардел се пробвала да понижи отпуснатите държавни средства за тази обиколка.

Запознат с работата на Рикардел в Съвета за национална сигурност източник съобщи, че тя е в неприятни връзки с множеството чиновници на съвета и е настроила против себе си всички с изключение на самия Болтън, който е неин директен началник.

Говорителка на Мелания Тръмп удостовери, че първата дама е поискала Рикардел да бъде уволнена.
" Канцеларията на Първата дама счита, че Мира Рикардел повече не заслужава достойнството да работи в Белия дом ", сподели говорителката Стефани Гришъм.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР