Заместник-районният прокурор на Благоевград Елица Калпачка взе участие в Международната

...
Заместник-районният прокурор на Благоевград Елица Калпачка взе участие в Международната
Коментари Харесай

Прокурор Елица Калпачка участва в Международната конференция за борба с корупцията във Вашингтон

Заместник-районният прокурор на Благоевград Елица Калпачка взе присъединяване в Международната конференция за битка с корупцията (IАСС), която се организира сред 6 и 10 декември 2022 година във Вашингтон, Съединени американски щати. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване

Специално присъединяване във форума, който се организира на две години, имаше държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Прокурор Калпачка бе един от десетимата участници от България – представители на обществения бранш, на неправителствени организации и публицисти.

В рамките на конференцията участниците бяха осведомени с положителни практики за противопоставяне против трансгранични закононарушения, корупция, финансови измами, пране на пари, както и лишаване на имущество, добито по незаконен метод. Презентирани бяха и процесуални начини за откриване и доказване на тези типове закононарушения, събиране на допустимо най-значимата информация, изключително при определяне на случаи, когато имуществото, добито по незаконен метод се намира в задгранични юрисдикции, при които се постанова да се употребяват инструментите на интернационалната правна помощ.

В рамките на визитата в Съединени американски щати заместител административният началник на Районна прокуратура Благоевград организира среща с Робърт Ливърмонт, федерален прокурор на окръг Източна Пенсилвания, който показа работата на управляващите по завършено дело против конгресмен за пране на пари и търговия с въздействие.

Прокурор Калпачка се срещна в действително време и със правосъден развой за разпространяване на опиати и пране на пари в съда в окръг Източна Пенсилвания.

В Департамента по правораздаване на Съединени американски щати българската делегация организира срещи с Кенет Полийт, асистент основен прокурор, както и с Джесика Ким, някогашен юридически консултант в Посолството на Съединени американски щати в България, както и с екип от Държавния департамент на Съединени американски щати. Българската делегация бе водена от непрекъснатия юридически консултант при Департамента по правораздаване на Съединени американски щати Питър Халпърн и от служебния заместник-министър на правораздаването Мария Павлова.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР