Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев е водач на пълната

...
Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев е водач на пълната
Коментари Харесай

СДС-Варна: Градът ни е на свободни хора

Заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев е лидер на цялостната листа от 51 претенденти за общински съветници, която записаха „ сините “ във Варна
СДС-Варна записва листата си за присъединяване в локалните избори на 29 октомври. Документите на най-старата демократична партия у нас бяха показани пред Общинската изборна комисия от ръководителят на градската конструкция на Съюз на демократичните сили Желез Железов,  секретарят и зам.-кмет на регион „ Приморски “ Веселин Василев и организационният секретар Атче Мехмедова.

„ Сините “ във Варна ще се явят на изборите с цялостна листа от 51 претенденти. Водач е заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев. Второто място е отредено на депутата от СДС-Варна в парламентарната група на ГЕРБ/СДС доцент доктор Медиха Хамза. В листата с претенденти за общински съветници са включени изтъкнати варненци, високо квалифицирани в своите области експерти, които потеглят към локалния парламент със поръчката да отстояват свободата на жителите на морската столица.

„ Няма място за феодали във Варна. Клиентелизмът не трябва да диктува дневния ред на политиката в града ни. Още не можем да преодолеем бедите на тоталитарния комунизъм, а към този момент ни притискат неолибералите с провалената им глобалистка доктрина “, сподели пред ДНЕС+ лидерът на листата и заместник-председател на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев. „ Съюз на демократичните сили влиза в тази предизборна конкуренция с концепциите за свободна Варна и ще отстояваме и отсега нататък правото на всеки варненец да усеща свободата в живота си. Ние сме партия на консервативния национализъм. Основен проблем за нас е демографската рецесия - понижават българите, понижава българщината. Преодоляването на рецесията минава през грижа за здравето на децата и на всички варненци, и във опциите децата и младежите да получават качествено обучение. Не сме съгласни с опитите за прокарване на джендър идеологията в учебните стратегии и в обществото “, добави той.

СДС-Варна номинира градския секретар на партията и доскорошен зам.-кмет Веселин Василев за кмет на регион „ Приморски “. „ Дисциплина, неизменност, самообладание са моите правила. Неолибералите залагат на бързата облага, а това не може да докара до добър живот за жителите на Варна “, сподели той пред ДНЕС+.

Срокът за регистрациите на претендентите за кмет на община, кмет на регион и кметства, както и за листите с претенденти за общински съветници изтича в 17 часа през днешния ден. Тогава ще са известни всички участници в изборната конкуренция. Утре ЦИК ще изтегли номерата в бюлетината, с които партиите и обединенията ще се явят на локалните избори на 29 октомври 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР