Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев посочи възможния отговор

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев посочи възможния отговор
Коментари Харесай

Медведев за атака срещу Кримския мост: Отговорът може да е само унищожаване на терористите

Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев уточни вероятния отговор на Русия на терористичната офанзива на Кримския мост в изявление за журналистката Надана Фридрихсон.

 

Отговорите на политика са оповестени в Telegram. Той акцентира, че случаят е терористичен акт и бойкот. В тази връзка той прикани за " директно заличаване на терористите ".

" Отговорът на Русия на това закононарушение може да бъде единствено директното заличаване на терористите. Точно както е признато по света. Това чакат жителите на Русия "

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската Федерация

В Русия показаха причинителите на офанзивата

Медведев назова " провалената страна Украйна " гарант и реализатор на офанзивата. Подобно мнение изрази и ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов. Според него за вредите на Кримския мост са отговорни " украински вандали ". Той назова случая същността на " киевския режим и украинската страна ".

По-рано съветският президент Владимир Путин назова специфичните служби на Украйна поръчители и причинители на терористичната офанзива на Кримския мост. Според него това, което се е случило, е терористична офанзива, ориентирана към заличаване на сериозно значима гражданска инфраструктура на Русия. На собствен ред Службата за сигурност на Украйна (СБУ) отхвърли да разяснява информация за присъединяване в детонацията на Кримския мост.

" Ще разясняваме ролята на СБУ или който и да е различен държавен орган на Украйна след окончателната ни победа "

Артем Дехтяренко, прессекретар на СБУ

В Държавната дума взривяването на Кримския мост сметнаха за оповестяване на война без правила

Олег Морозов, народен представител от Държавната дума от " Единна Русия ", съобщи, че взривяването на Кримския мост, както и непрекъснатите известия за допустима терористична офанзива не са просто предизвикателство, а оповестяване на война без правила. Той добави, че в случай че Русия не даде " съответен " отговор на изключителното състояние, тогава сходни произшествия ще продължат.

По-рано сенатор Александър Башкин призна, че освен Украйна, само че и Западът може да стои зад създалото се изключително състояние. Той също по този начин изрази убеденост, че съветските ведомства, в това число Министерството на защитата, ще вземат решение за съответен, умишлен и, евентуално, несъразмерен отговор на " дръзкия удар " по Кримския мост.

Образувано е Наказателно дело за детонацията по член " тероризъм "

Делото за детонацията на Кримския мост е формирано по част 2 на член 205 от Наказателния кодекс на Руската Федерация „ Тероризъм “. Председателят на съветския Следствен комитет Александър Бастрикин акцентира, че терористичният акт се удостоверява от данните от началния стадий на следствието. „ Разпитани са доста очевидци, очевидци, стартирани са специфични експертизи и значително са приключени – това е взривна експертиза, генетична, съдебномедицинска “, сподели той.

Според Следствения комитет трима души са починали заради в резултат на гърмежа. Предполага се, че са били пасажери в лек автомобил, който е бил близо до взривения камион. По предварителни данни чичото на притежателя на камиона, 51-годишният Махир Юсубов, е управлявал камиона. Освен това по предварителни данни още трима души са в неопределеност.

Припомняме, че взривяването на Кримския мост стана рано сутринта на 8 октомври, избухна камион. Пламъците от взривения камион обхванали седем цистерни с гориво на железопътния трен, а два автомобилни сектора на моста отчасти се срутиха. Арката над плавателната му част не е потърпевша.

Източник: Лента.ру, ФАКТИ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР