Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо

...
Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо
Коментари Харесай

Решетников вижда русофобски режим в България, в която няма какво да се шпионира

Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развиване на съветското историческо обучение " Двуглав Орел ", пенсионираният генерал-лейтенант на Службата за външно разузнаване на Русия Леонид Решетников, разяснява в своя Facebook и посредством уеб страницата " Царград " задържането в България на водача на Националното придвижване " Русофили " Николай Малинов.

По думите му, " българското национално придвижване " Русофили " не е политическа партия, а се занимава със запазване на историческата памет на българския народ. Споменът за ролята на Русия и съветския народ за освобождението на българите от османското робство , за възраждането на българската държавност, за общите ни културни, езикови и религиозни корени ".

Той изяснява, че " Русофили " се занимават с опазването, реставрацията и основаването на нови исторически монументи , отдадени на най-важните събития от нашата обща история. И най-после, разпространяването в България на съветския език, съветската просвета, издаването на съветски книги. Освен това, основно сами, не за сметка на държавните средства на Русия или България, а посредством доброволни дарения ".
 Николай Малинов с обвиняване, Решетников със възбрана да влиза в България Обновена
Николай Малинов с обвиняване, Решетников със възбрана да влиза в България

По следствието " Русофили "

Относно експанзията на българските русофоби, Решетников разяснява, че " тук приказваме единствено за политическия хайлайф на България , страна, почтено казано, под външен надзор като член на НАТО и Европейския съюз . Влиянието на тези структури, както и директно на Съединени американски щати върху България е доста огромно ".

Според него, " по-голямата част от елементарните българи към момента се застъпват за тясно съдействие с Русия , в действителност са русофили, които споделят нашите общи православни полезности и разчитат на исторически събития, които свързват нашите страни и техните нации. И това е доста обезпокоително за западните елити .

" Ето за какво битката против проруските настроения в България в този момент се ускори и изрази, в това число в опит да се разгроми най-голямата организация, която в филантропичната сфера интензивно работи за подсилване и развиване на руско-българските връзки ", добавя той.

Във връзка с упрекнатият в шпионаж против Николай Малинов, Решетников смята, че " няма какво да се шпионира там, има страни, които са доста по-важни в това отношение за Русия. Следователно е явно, че сходни обвинявания са раздути и в този момент съгласно моята информация не става въпрос за шпионаж, а за следствие на въздействието на Русия върху русофилското придвижване, до каква степен тази организация следва инструкциите на друга страна ".

" Е, в българската демократична, прозападна преса не престават с нервност, обвързвана с " шпионаж ". И с цел да бъде това най-малко някак безапелационно, те употребяват името ми , споделят, Малинов се сприятелява с генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване, макар че аз самият съм пенсиониран повече от 10 години. Всичко това се прави, за да се оправдае по някакъв метод потреблението на тези, почтено казано, идиотски репресивни ограничения ", изяснява той.

" И забележете: всичко стартира с изказване на българското външно министерство, че през 1944 година Съюз на съветските социалистически републики не е освободил България, а и довежда сталинистки режим . А през днешния ден те се държат безусловно като режима на Сталин: измислят обвинявания в шпионаж и задържат хора, които са им съперници, почтени хора ", добавя Решетников.

Той продължава и разяснява, че " всичко това са връзките във веригата на една антируска акция, засилена през юни тази година и ориентирана против всички русофилски сили в България. Включително и против партия " Атака " на Волен Сидеров , която беше " изритаха " от обединението, изключена от парламентарната група " Обединени патриоти ", която преди този момент той ръководеше, точно за проруски възгледи ".

По отношение на вероятни ограничения за ефикасно влияние на политическия хайлайф от страна на Русия в обстановката, Решетников счита, че " първо, всеки, който се интересува от България, за който са значими нашите приятелски връзки и общи ползи, би трябвало да пази Николай Малинов , същински другар на страната ни, който е добре прочут в Москва и в Русия като цяло (между другото човек, който е награден с медал за другарство с декрет на президента на Русия Владимир Путин ). Необходимо е да се приказва срещу безобразието , което българските управляващи правят в този момент. Трябва да се сътвори акция в отбрана на русофилското придвижване против фактически фашистки дейности на българските управляващи ".

" Що се отнася до вероятните дейности на държавното управление , те са явни. Така че България " хвърли " плана " Южен поток " и след доста малко време стартира да моли Русия да се върне още веднъж към него и да построи газов хъб в България. Лично за мен е явно какво би трябвало да бъде държавното съдействие с русофобския режим , който през днешния ден намерено подтиска филантропичната организация Русофили и то по най-диктаторски, деспотичен метод ", завършва коментара си Леонид Решетников.
 Малофеев сочи задкулисие и западно разузнаване за русофобска офанзива в България
Малофеев сочи задкулисие и западно разузнаване за русофобска офанзива в България

" Докато българските сили за сигурност " ловят " русофили, Букурещ и София форсират стратегиите си за модернизиране на армията "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР