Заместник-председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски е

...
Заместник-председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски е
Коментари Харесай

Депутат от БСП пострада при конфликт пред Паметника на Съветската армия

Заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски е потърпевш при опит да премине загражденията, издигнати към Паметника на Съветската войска в София.

Според Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия чиновник на регионалната администрация е бутнал част от прегражданията, до момента в който Свиленски се е опитал да премине зад тях и по този метод е срязана ръката му.

" Сутринта, преди към два часа стана, бяхме зад загражденията, искахме да влезем, при което представител на Областна администрация стартира да блъска господин Свиленски и прищипа ръката му сред тези заградителни уреди. В момента той отиде до болничното заведение за фотография. Оказаха му от полицията първа помощ, подаде и тъжба в Първо районно, което е цялостно безсрамие от страна на регионалната администрация. Какво е това, което се случва сега? Ние сме в някакъв неофашистки режим ли или в какво се намираме? ", сподели Гуцанов.
Рано тази заран стартира ремонт на част от скулптурите на монумента. Дейностите по премахването им се охраняват от полицията.

Демонтирането на скулпурите предизвика гневната реакция на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Левицата ".

Градската организация на Българска социалистическа партия провежда митинг против местенето на паметника. Запратили са и питане дали има издадено позволение за градеж за дейностите по демонтажа.

" Няма да позволим паметника да бъде изместен. Това следващо безумство, което продължава към този момент 30 години, на едни псевдополитици с неразбираеми биографии, които желаят да се борят с културно-историческото завещание на града, няма да го допуснем. Разбира се, подхванали сме и всички нужни законови средства, с които да го спрем. Поискали сме от основния проектант на София по ЗДОИ, с цел да разберем дали имат позволение за градеж, с цел да могат да вършат каквото и да е по този монумент. Ако няма такова позволение, тази активност е противозаконна и някой би трябвало да понесе отговорност за това, допускам - регионалният шеф ", съобщи Иван Таков, ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия в София.
Преди малко протестиращите блокираха региона на Орлов мост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР