Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев заяви пред

...
Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев заяви пред
Коментари Харесай

Йордан Цонев не се притеснява, че Гешев не е привърженик на разделението на властите

Заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев съобщи пред " Нова телевизия ", че не се тормози от изявлението на единствения все още претендент за нов основен прокурор Иван Гешев, който през вчерашния ден в изявление разгласи, че не е последовател на твърдото разделяне на управляващите. Депутатът добави, че Гешев е направил уточнението, че " с цел да има резултат, би трябвало взаимоотношение на институциите в границите на закона и взаимна работа ". Именно това конкретизиране карало Цонев да не се тормози.

Народният представител сподели още, че законодателната власт, част от която е и той самият, няма функционалности да избере основния прокурор и всички сходни внушения били непотребни. Той насочи забележка и към всеки, който се пробва сериозно да погледна на избора на Гешев за предстоящ основен прокурор.

" Забележете кои са най-шумни в тази процедура и желаят да имат някаква роля в нея. Това е така наречен дясно, разградското дясно. Защо е тази офанзива? Може би тъй като техните водачи са подсъдими? Скандал няма да има, в случай че дадем на кръга " Капитал " да избира основен прокурор ", сподели още Цонев, като на няколко пъти подлага на критика медиите, които търсели скандал в предлагането на Гешев за основен прокурор.

Зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи, който постоянно се оказва вносител на законодателните оферти на съпартиеца си Делян Пеевски, добави, че няма проблем, в случай че Гешев е единственият претендент за правоприемник на Сотир Цацаров. За да поддържа тезата си, той даде за образец избора на европейски основен прокурор, където Лаура Кьовеши е единственият претендент. " Тя да не е троен претендент? Защо същите тези кръгове утвърждават нейната кандидатура ", попита Цонев.

Той обвърза обвинявания за приключването на персонални данни от Национална агенция за приходите Кристиян Бойков със уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ " и така наречен " разградска група ", визирайки изданията " Дневник " и " Капитал ", като общото сред тях бил Христо Иванов, който е съпредседател на " Демократична България ". Повод за мислите му е изказванието на прокуратурата, че Бойков е търсил данни за премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров, депутата Делян Пеевски и адвокатска адвокатска фирма " Авиора консулт ", която е свързвана с доближения до Пеевски юрист Александър Ангелов. Събраната информация била съхранявана в директория, която се казвала " Търсене за бивол ".

" Видяхме доста бърза реакция на изпълнителната власт, която не е чак толкоз присъща за България. Ако е правилно, че при декриптирането на компютъра на Бойков е открита директория " Търсене за бивол ", това не е за селския бик. Към господин Пеевски има непрекъснати офанзива от разградската група. Ако е правилно, че хакерът е търсил негови данни, значи е обвързван с тях ", заключи Цонев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (62)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР