Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова учредява стипендии за учeници

...
Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова учредява стипендии за учeници
Коментари Харесай

Росица Кирова учредява стипендии за учeници от Видин

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова учредява стипендии за учeници от гимназиите във Видин. Стипендиите „ Изследователи на знанието “ ще бъдат връчвани на трима възпитаници, които са измежду най-добре представилите се на национално равнище. Ще има три области - български език и литература, непознати езици и математика.

Кирова изясни, че стипендиите ще са годишни, в размер на 500 лева Връчването на финансовите поощрения ще бъде в края на образователната година, когато надпреварите са завършили и районните управляващи по образованието във Видин могат да показват номинациите за награди.

„ В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, дано има пламък на вяра за тези деца, които макар изтощителните две години на пандемия, не се отхвърлиха да бъдат упорити и да бъдат водачи на знанието ", разяснява Кирова. Въпреки необикновените условия на подготовка, младите гении на Видин потвърдиха в редица национални надпревари своя капацитет, добави тя.

„ Като родител и като социална персона, съм уверена, че всеки младеж би трябвало да има късмет да успее в образованието и да следва фантазиите си. Всяка персона, институция и социална група, би трябвало да поеме своя дял от тази отговорност. Призовавам моите сътрудници народни представители да се включат в тази самодейност и да подкрепят на надарени деца от своите райони “, сподели още заместник-председателят на Народно събрание. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР