Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова е на посещение в

...
Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова е на посещение в
Коментари Харесай

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова е на посещение в Украйна

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова е на посещаване в Украйна.

Визитата стартира на 2 март 2024 година със среща с българската общественост в село Заря. То е ситуирано на 115 км от Одеса. В Заря живеят към 5000 етнически българи, подредили са богат и хубав музей, а българското неделно учебно заведение събира 210 деца.

„ Тук българският дух е мощен, а хората помнят с горделивост своите корени. Те са запазили традициите и любовта си към България ", съобщи Росица Кирова по време на срещите с българската общественост.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова бе посетител на отбелязването на 3-ти март от българите в Одеса. „ Свеждаме глави в памет на жертвите на войната и си пожелаваме спокойно небе над Одеса и Украйна ", сподели в словото си Росица Кирова.

В Одеса тя се срещна с учители в неделните учебни заведения, шефа на българската гимназия в Болград, кмета на Болград, представители на български села и културни центрове, създатели.

В българското консулство бе проведена галерия от генералния консул Светослав Иванов на произведения на заслужилия художник на Украйна бесарабския българин Иван Шишман.

На 4 март заместник-председателят на Народното събрание се срещна с огромната и сплотена общественост на българите в град Измаил.

Росица Кирова посети лицея в Измаил, където е преподавал Христо Ботев, държавния университет, където прегледа образователните зали на неделното българско учебно заведение, и сервира цветя на паметника на Ботев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР