Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов остро критикува премиера Кирил Петков

...
Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов остро критикува премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

ГЕРБ скочиха на премиера за Шенген: Изпълнили сме всички критерии за членство!

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов остро подлага на критика премиера Кирил Петков поради изказаното от него мнение в Брюксел, че България не е призната в Шенгенското пространство, тъй като сме „ лъгали доста през годините “. По думите на Митов страната ни е изпълнила всички критерии за участие.

" Поредната импровизация на министър-председателя, този път от Холандия, където той неизвестно за какво не пази позицията на България във връзка с Шенген, а по негов си чудноват метод се пробва да се хареса на някого. Той да каже на кого. Истината е, че България е изпълнила критериите за участие в Шенгенското пространство. Правителствата досега са бранили тази позиция, а има няколко към този момент апела и от Екологичен потенциал, както и решение на Европейска комисия, че се приканва Съвета на Европейски Съюз да вземе решение за включване на България в Шенген и е ясно, че България е изпълнила критерии. И няма по какъв начин всички тези институции – Европейска комисия, Екологичен потенциал, останалите държави-членки на Шенгенското пространство, които поддържат България, няма по какъв начин всичките по едно и също време да бъдат излъгани, както твърди министър-председателят пред своя холандски сътрудник ", съобщи Митов.

" Надявам се, че господин Кирил Петков, когато се е срещнал с министър-председателя Рюте го е уведомил за някои трендове по българската граница по отношение на мигрантския напън, контрабандата на цигари, опиати и така нататък Надявам се, че е срещнал своя холандски сътрудник с контрабандата на цигари да вземем за пример. В съпоставяне с държавното управление на ГЕРБ растежът на контрабандата на цигари е голяма. По наше време беше 1,3% или 1,6%, в случай че не се неистина. И въпросът ми към държавното управление е за какво спря тази статистика и би трябвало да го констатирате вие публицистите през Агенция „ Митници “, " добави зам-председателят на ГЕРБ.

" От друга страна уповавам се, че министър-председателят е уведомил господин Рюте също по този начин за растежа на противозаконните мигранти, които минават през територията на България. Нашите западни сътрудници виждат и усещат миграционния напън през територията на България, който беше съвсем нулев до момента в който управляваше ГЕРБ. Ако господин Кирил Петков не е уведомил своя сътрудник за това, значи, че го е излъгал. И ние питаме за какво. Питаме и за какво не брани позицията, реализирана от българската страна досега. Това държавно управление би трябвало да знае, че е имало и други държавни управления преди тях. Трябва да стъпват на достиженията на държавните управления преди него, а не господин Петков да се пробва да се харесва по някакъв метод, не знам за какво го прави “, заключи Даниел Митов.

Бившият външен министър Екатерина Захариева също остро подлага на критика министър-председателя.

„ В дребното си интернационалните изяви, сякаш стана наклонност министър председателят да отиде в Брюксел и да очерни репутацията на България. Това не е методът да построи доверие с неговите колеги-премиери от Европейски Съюз или с комисарите. Начинът е да покаже стратегия на държавното управление “, безапелационна бе тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР