Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс призна, че Европейският съюз

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс призна, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Франс Тимерманс: ЕС допусна грешки в стратегията по ваксинацията срещу коронавируса

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс призна, че Европейският съюз е позволил неточности при създаването на тактика за имунизация против новия ковид за страните членки.

" Вярно е, че бяха позволени неточности при поръчването на имунизациите в Брюксел, както и в страните членки ", сподели Тимерманс в изявление за неделния брой на немския в. " Тагесшпигел ".

Готов съм да направя равносметка в края на пандемията - тогава ще можем да забележим какво сме свърши добре и какво сме сбъркали, добави Тимерманс.

Първото, което би трябвало да се направи обаче, е да се подсигурява, че цяла Европа ще получи ваксина, сподели Тимерманс.

Европейският метод е " също в полза на по-богатите страни членки " като Германия, добави в изявлението ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен,цитирана от ДПА.

Европейската комисия е поръчала общо минимум 1,4 милиарда дози от четирите коронавирусни ваксини, утвърдени в Европейски Съюз, което на доктрина е повече от задоволително за 450-те милиона поданици на блока.

Комисията обаче е подложена на рецензия поради неуверения си метод и стратегически неточности при поръчването на ваксини. Разпределението на дозите от имунизациите сред членовете се дефинира като незаслужено в някои столици на Европейски Съюз, отбелязва ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР