Заместник-председателите на управителния съвет на Газпром Александър Медведев и Валерий

...
Заместник-председателите на управителния съвет на Газпром Александър Медведев и Валерий
Коментари Харесай

Рокадите на върха на Газпром - заради пенсиониране

Заместник-председателите на управителния съвет на " Газпром " Александър Медведев и Валерий Голубьов са напуснали компанията поради излизането им в пенсия.

Това заяви на капиталов конгрес в Хонконг заместник-председателят на управителния съвет на съветския газов холдинг Андрей Круглов, представен от ТАСС, предава Българска телеграфна агенция.

Освобождаването от служба на Медведев и Голубьов стана известно през вчерашния ден. Съответни решения за преустановяване на пълномощията им ще бъдат взети от Съвета на шефовете на компанията.

В известието на " Газпром " беше посочено, че Медведев ще се концентрира към активността на интернационалния настоятелен конгрес и работата във футболния клуб " Зенит ", откакто в петък беше назначен за президент и общоприет шеф на петербургския тим.

Средната износна цена на газа на " Газпром " през 2018 година е повишена с 24,6 на 100 до 245,5 $ за 1000 кубични метра, заяви ръководителката на " Газпром " износ Елена Бурмистрова. На капиталовия конгрес в Хонконг тя уточни, че се чака през 2019 година междинната цена за експорт на газ на Газпром да доближи 230-250 $ за 1000 куб. метра, макар че сега цените спадат.

През 2018 година " Газпром " е нараснал каузи си на европейския пазар до 36,7 на 100 по отношение на 34,7 на 100 година по-рано, заяви членът на управителния съвет Олег Аксютин.
Бурмистрова означи, че упованията на скептиците за увеличение на каузи на американския полутечен природен газ на пазара в Европа не са се оправдали и по данни за предходната година този дял още не може да се съпостави с този на " Газпром ". Тя напомни, че предходната година износът на газ на " Газпром " за Европа е повишен с близо 4 % до рекордните 201,8 милиарда кубични метра.

Бурмистрова добави, че главните направления за доставка на " Газпром " са отчели високи равнища на затовареност, в това число с пикови индикатори на затовареност на газопровода Северен поток. По думите й това приказва за целесъобразността на развиване на нови направления.

Шефката на Газпром износ напомни, че до края на годината е планувано да бъдат подготвени три плана - " Турски поток ", " Северен поток-2 " и " Силата на Сибир ", с който Газпром ще излезе на китайския пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР