Заместник-председателите на Европейския парламент, които отговарят за комуникацията, днес призоваха

...
Заместник-председателите на Европейския парламент, които отговарят за комуникацията, днес призоваха
Коментари Харесай

Брюксел настоя правителствата да дават повече информация на гражданите за коронавируса

Заместник-председателите на Европейския парламент, които дават отговор за връзката, през днешния ден приканиха страните членки да създадат повече за информиране на обществеността за дейностите на Европейски Съюз по отношение на битката против ковид.

„ Информацията и връзката са от решаващо значение за справяне с актуалната здравна и икономическа рецесия, подбудена от пандемията от ковид “, обявиха през днешния ден заместник-председателите на Европейския парламент, Отмар Карас (ЕНП, Австрия) и Катарина Барли (С&Д, Германия), след два месеца взаимни старания на Европейски Съюз за битка с ковид.

Отмар Карас акцентира, че е жизненоважно преди всичко всички национални органи да излъчват ясни и поредни послания към обществеността по отношение на нужните ограничения за ограничение разпространяването на вируса, изключително при вземането на решения за унищожаване на ограничаващите ограничения, като това би трябвало да бъде координирано в целия Европейски Съюз. Неотложно е също по този начин националните органи да положат повече старания за разяснят на хората общите дейности в Европейски Съюз за подкрепяне на страните членки по време на тази рецесия, изключително в подтекста на битката с дезинформацията. Ето за какво е значимо конференциите и обръщенията към медиите на ръководителя на Европейската комисията У. фон дер Лайен да бъдат необятно популяризирани в страните членки.

Заместник-председателят Катарина Барли съобщи, че в последна сметка самодейностите, подхванати на ниво Европейски Съюз, се утвърждават освен от членове на Европейския парламент от всички страни членки, само че и от министрите на всички национални държавни управления.

"Всички изпълняваме нашата роля при вземането на решения и всички печелим от крайния резултат. Това е значимо по отношение на нашето обвързване за бистрота и отчетност, опазването на демокрацията и доверието в нашите институции. Много аспекти на актуалната рецесия изискват общ метод и обединени запаси, като да вземем за пример съгласуването на правила за поддържане на отворени граници за притока на жизненоважни медицински и хранителни доставки, поддръжката за предприятията, работните места и потребителите, насърчаването на проучвания за ефикасни ваксини, общите правила за самолетните компании, ограниченията за подкрепяне на селското стопанство и туристическия бранш, както и помощта за нашите непосредствени съседи и сътрудници от трети страни “, добави Барли.

Отмар Карас изясни, че Европейски Съюз и ЕЦБ дружно са мобилизирали стотици милиарди евро финансова поддръжка за подкрепяне на държавните финанси и стопанската система, което е допустимо единствено заради кредитоспособността на Европейския съюз и огромното влияние, което той има, когато работи взаимно.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР