Заместник-постоянният представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че

...
Заместник-постоянният представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че
Коментари Харесай

Обвинявайки Запада, Русия потвърди целите си в Украйна

Заместник-постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски съобщи, че Москва няма да се откаже от територията, която се стреми да освободи в Източна Украйна, и че оръжията с отдалечен обхват на деяние, доставени от западните страни на Украйна, единствено ще усилят " провокациите ". На съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Украйна, което се организира в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, Дмитрий Полянски съобщи, че " украинските военновъздушни сили са атакували цивилен обекти в страната му, а по-късно са създали провокация, като са се пробвали да показват това като дело на съветски войски ".

" Руските въоръжени сили изцяло освободиха територията на Луганската национална република. Народът на Донбас ще си върне контрола върху цялата територия на района. Кога ще се случи, е единствено въпрос на време ".

" Произведените в Съединени американски щати ракети HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) и MLRS (Multiple Launch Rocket System) удариха по-рано през днешния ден център за задържане край Еленовка в Донбас, убивайки над 50 украински военнопрестъпници, само че тази тактичност на заплашване единствено ще насърчи украинските бойци да се предадат ", съобщи съветският дипломат.

" Сега, когато украинският режим стартира да получава най-съвременни ракетни установки, които употребява под управлението и наблюдението на западни инструктори, се приближаваме все още, в който западните страни са директно въвлечени в спора ", сподели Полянски и добави, че те ще продължат да нанасят удари по оръжия, доставени на Киев, и по наемници, останали на украинска територия, като " законни военни цели ".

Относно съглашението за зърнения кулоар, реализирано в Истанбул и последвалото нахлуване против Одеса Полянски съобщи: " на 26 юли Съвместният координационен център, формиран от представители на Украйна, Русия, Турция и Организация на обединените нации, стартира работа за улеснение на безвредното превозване на зърно през украинските пристанища. Надяваме се, че споразуменията от Истанбул ще бъдат изцяло приложени допустимо най-скоро. В същото време разполагането на военни артикули и уреди в пристанището на Одеса надали може да способства за сполучливото осъществяване на съглашението за зърното. Ще продължим да унищожаваме такива товари и уреди, както направихме, когато унищожихме украински боен транспортен съд и склад за противокорабни ракети Harpoon, доставени от Съединени американски щати. Нищо в подписаното от нас съглашение не ни пречи да реализираме задачата си за разоръжаване на Украйна ".

Руският дипломат упрекна западните страни в " двуличие " и " основаване на районен център за противозаконен трафик на оръжие в самия център на Европа " и съобщи, че оръжейната помощ за Украйна " не може да попречи на Русия да реализира задачите си ". /БГНЕС, АА
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР