Заместник областният управител на Враца Мирослав Комитски проведе информационна среща

...
Заместник областният управител на Враца Мирослав Комитски проведе информационна среща
Коментари Харесай

Експерти обсъдиха безопасността по пътищата във Врачанско

Заместник регионалният шеф на Враца Мирослав Комитски организира осведомителна среща по отношение на отбелязването на Европейския ден без жертви на пътя - 21 септември. На нея участваха представители на общините от региона, ръководители и чиновници на институциите, имащи отношение към проблемите на пътната сигурност – бранш „ Пътна полиция “ – Враца, регионален отдел „ Автомобилна администрация “ - Враца, БЧК - Враца, СБА - Враца, РУО – Враца, Областно пътно управление-Враца и дирекция „ Социално подкрепяне “ – Враца.
По самодейност на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, за втора поредна година, 21 септември е разгласен за Европейски ден без починали на пътя и ще маркиран като полицейска интервенция под наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death). В рамките на акцията частни и публични институции и организации на гражданското общество от целия Европейски Съюз дават своя принос, като споделят посланието, поемат ангажимент на уеб страницата на TISPOL и провеждат действия в региона на пътната сигурност.
„ Министерството на вътрешните работи на Република България ще взе участие в интервенция EDWARD, като член на ТИСПОЛ, а за основен координатор е избрана Главна дирекция „ Национална полиция “. Целта е денят 21 септември да не бъде белязан със починали при пътни произшествия “, с тези думи заместител регионалният шеф Мирослав Комитски откри срещата и приветства участници. Той акцентира, че плана EDWARD показва поддръжка на концепцията за пътната сигурност, засягаща цялото общество, защото всеки ден по европейските пътища умират приблизително 70 души, а други 370 получават тежки пострадвания. „ Това е опция да се насърчат всички участници в пътното придвижване да допринесат за понижаване на рисковете и повишение на пътната сигурност до момента в който карат, вървят или карат колела. Образованието и информираността имат значим принос за пътната сигурност, а планът EDWARD слага една извънредно амбициозна цел — да отбележим ден без нито един умрял по европейските пътища. Когато всички заинтригувани страни се обединят, дейностите ни в действителност са ефикасни и можем да спасим човешки живот “, съобщи Мирослав Комитски.
На срещата стана ясно, че всички институции ще проведат начинания, отдадени на сигурността на придвижването и ще вземат участие като сътрудник в отбелязването на Деня без жертви на пътя. Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Враца ще организира интервенция по метода „ Широкообхватен пътен надзор “, по време на която доброволците от БЧК ще раздават осведомителни листовки.
Първият Европейски ден без починали на пътя (EDWARD), който се организира в 31 страни на 21 септември 2016 година, реализира триумф в повишението на информираността. Повече от 103 000 организации и физически лица подписаха ангажимент в региона на пътната сигурност на уеб страницата на Европейската мрежа на службите на пътната полиция (TISPOL), а в цяла Европа бяха проведени дейности в тази сфера. Те включваха осведомителни действия в учебни заведения и компании, семинари, конференции и надпревари. 19 милиона души поддържаха акцията посредством обществените мрежи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР